Přidat na Seznam.cz



Potrefená Husa se vrací do Hradce, na Velké náměstí

5. září 2018 13:05. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, GASTRONOMIE

Interiér prochází přeměnou na restauraci / Foto: Potrefená husa HK

HRADEC KRÁLOVÉ – Restaurační koncept Pivovarů Staropramen se po dvou letech vrací do Hradce Králové. Potrefená Husa otevře svoji nejmodernější vlajkovou loď přímo na Velkém náměstí a rohu Špitálské ulice. Předtím několik let fungovala v budově Adalbertina, kde v roce 2016 skončila. Letos tam místo ní otevřela Jachta Puor Restaurant, prvorepubliková restaurace pivovarů Pilsner Urquell.

První Potrefená husa otevřela v roce 1999, dnes síť tvoří už 28 restaurací. Restaurace v Hradci se představí v novém designu a nabídne ve dvou patrech přes 150 míst k sezení. Jídelní lístek bude tvořit evropská gastronomie.

Husa otevře ve velmi restauracemi frekventované lokalitě mezi Sport Café a kavárnou Rosso di Serra.

Od srpna zde probíhají stavební úpravy vnitřku restaurace, staví se první patro a také se mění sklepní prostory, dříve tu totiž bývaly bankovní trezory, které teď nahradí chladící boxy. V této budově totiž sídlila předtím banka, současně byl ale objekt už delší dobu prázdný.

Došlo také k jednomu objevení, sloupy, kterými byl obložen mramor, byly odkryty a místo nich se objevil pískovcový podklad, který byl nakonec vyčištěn a ponechán v interiéru.

Výhodou zdejšího interiéru jsou také obrovská okna, kterými proudí hromada denního světla. Perličkou zdejší restaurace pak bude soukromý výtah pro jídla mezi patry.

Přesné datum otevření zatím není oznámeno.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí