Přidat na Seznam.cz



Středisko na Pod Strání dostane novou podobu

23. září 2018 17:50. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Nová podoba střediska na Pod Strání / Foto: TSHK

HRADEC KRÁLOVÉ – Technické služby právě provádí úpravy veřejného prostranství předprostoru nákupního střediska na Pod Strání. Prostor by tak měl získat novou podobu, z poměrně nevzhledného placu, špatné dlažby, mobiliáře, by se místo mělo úplně proměnit. V Hradci by se takových míst, kde by nějaká oprava byla žádoucí, našlo hned několik.

„Cílem úprav je zlepšení stávajícího nevyhovujícího vzhledu, vytvoření vyšší kvality prostoru s urbanistickou hodnotou. V první etapě právě probíhají stavební práce, tj. demolice zastřešení mezi objekty střediska,“ informují občany Technické služby města Hradec Králové.

Ukončení akce je naplánováno do konce října 2018.

Mezi další taková místa, kde se zastavil čas před dávnými věky, patří právem areál Hvězda. Ten si ale pro rekonstrukci vybral majitel zdejšího supermarketu, společnost Kubík, její developerská část. Ta například v Hradci plánuje ještě jeden velmi ambiciózní rezidenční projekt, který bude na jednom místě na Moravském Předměstí.

Dále to je samozřejmě i rozpadající se Benešova třída, která nyní prochází posouzením EIA, její realizace by měla probíhat v letech 2020-25.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU