Přidat na Seznam.cz



Armáda otevřela v Hradci rekrutační pracoviště. Hledá vojáky

2. října 2018 10:48. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – V samém středu Hradce na Velkém náměstí otevřela 1. října Armáda České republiky svoje nové rekrutační pracoviště pro nábor adeptů o službu v ozbrojených silách. Bude zde mít otevřeno 5 dní v týdnu, pro zájemce o vojáky z povolání, v záloze, o dobrovolná vojenská cvičení či studentů do vojenských škol.

„V Hradci Králové jsme doposud měli pouze rekrutační kancelář, kam se zájemci pro schůzku s rekrutérem museli telefonicky objednávat. To ale od 1. října již neplatí, protože se nově budeme na zájemce o službu v armádě těšit každý týden od pondělí do pátku,“ uvedla Armáda ČR.

1. října podle informací z armádního webu nastoupilo do služby v AČR nových 644 vojáků z povolání a další armáda shání právě prostřednictvím těchto pracovišť.

„Rozvoj rekrutační sítě je v souladu s plánem ozbrojených sil ČR navyšovat početní stavy vojáků z povolání a vojáků v záloze a hlavně poskytovat veškeré informace o možnostech uplatnění v ozbrojených silách všem zájemcům v dosahu svého bydliště či pracoviště. Rekrutační pracoviště realizují celý proces výběru uchazečů o povolání do služebního poměru vojáka z povolání, a to včetně uchazečů o studium na vojenských školách. Dále od 1. října budou komplexněji provádět také nábor uchazečů do jednotek aktivní zálohy OS ČR či na dobrovolné vojenské cvičení, jehož obliba stále roste. V praxi si tedy i uchazeči o službu v jednotce aktivní zálohy či o účast na dobrovolném vojenském cvičení téměř vše vyřídí na jednom místě – na rekrutačním pracovišti,“ dodává Armáda České republiky.

Nové hradecké rekrutační místo se nachází na Velkém náměstí čp. 33, což je na jižní straně, v pondělí a ve středu je zde otevřeno od 8 do 17 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 8 do 16 hodin a v pátek od 8 do 12 hodin.

Armáda je dnes v Hradci zastoupena například prostřednictvím Univerzity Obrany s Fakultou vojenského zdravotnictví, dále pak 6. a 7. polní nemocnicí, která je od roku 2010 dislokována ve městě, také zde má Krajské vojenské velitelství a na letišti armáda pomáhá cvičit na vrtulnících afghánské piloty.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí