Přidat na Seznam.cz



Fantom kol v Hradci znovu dopaden. Odcizil jich 23 za 142 tisíc

19. října 2018 11:43. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Policisté už podruhé dopadli mladíka, kterého v září obvinili z 13 krádeží především kol. Jelikož ale státní zástupce neakceptoval podnět na uvalení vazby, policisté ho koncem září propustili na svobodu. Mladík v krádežích vzápětí pokračoval. Hned druhý den po propuštění odcizil v centru města Hradce Králové 3 jízdní kola.

Policisté po něm vyhlásili celostátní pátrání a po 18 dnech ho znovu zadrželi.

Hradec jak je známo je cyklistická velmoc, na kole se po převážně rovinatém městě, dá dojet za chvíli kamkoliv. Prakticky každý občan má doma jedno či dvě kola. To dělá i příležitost pro různé zloděje.

„Za dobu, co ho policisté propustili stihl odcizit ještě celkem 8 kol a další dvě kola mu byla prokázána z minulosti. Těchto deset kol bylo v hodnotě 40,5 tisíce korun. On za ně utržil okolo 9 tisíc korun, které použil pro vlastní potřebu,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policistům podezření o dalších krádežích potvrdily kamerové záznamy, na kterých byl při krádežích zachycen. Jelikož ho nemohli nikde najít, vyhlásili po něm 8. října celostátní pátrání. Ve čtvrtek ve večerních hodinách se jim ho podařilo zadržet v centru Hradce Králové.

„Od doby po mém propuštění ze zadržení se na způsobu mého života v podstatě nic nezměnilo. Jsem bez domova, přespávám venku na lavičkách a prostředky na obživu jsem pořizoval z krádeží jízdních kol,“ uvedl zadržený mladík.

Celkem se tedy dopustil nejméně 23 krádeží, kterými způsobil škodu za téměř 142 tisíc korun.

Během pátku podal vyšetřovatel opětovně podnět na uvalení vazby. Tentokrát ho státní zástupce a posléze soudce akceptoval a muž od soudu putoval přímo do vazby.

Obviněnému muži hrozí za krádeže až pětileté vězení.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí