Přidat na Seznam.cz



Zelený FlixBus dorazil do Hradce. Spojil ho i s Varšavou

10. listopadu 2018 21:58. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Nové každodenní spojení mezi Prahou a Polskem se zastávkami ve východních Čechách spustil 6. listopadu dopravce FlixBus. Nově propojil Hradec Králové a Náchod s Prahou, Vratislaví a Varšavou. Žluté autobusy RegioJetu, které na trase pendlovaly po dálnici D11 skoro 10 let, tak nahrazují zelené konkurenční autobusy.

„FlixBus v letošním roce významně expanduje na vnitrostátních linkách v Česku, města Hradec Králové i Náchod ale doposud v zelené síti chyběla. Nová mezinárodní spojení mezi Prahou a Varšavou mohou nyní obyvatelé východních Čech využít k cestám do Prahy i do Polska,“ uvedl globální dopravce FlixBus.

Spoje mezi Prahou a Varšavou se zastávkami v Hradci Králové a Náchodě každý den opouští karlínské nádraží Florenc ve 13:20, do Hradce Králové přijíždí ve 14:45 a Náchoda v 15:35. Mezinárodní linka končí ve Varšavě ve 23:40. Opačně autobusy z Varšavy vyjíždí v 7:10, z Náchoda v 15:20, z Hradce Králové odjíždí v 16:10 a do Prahy dorazí v 17:35. Ceny jízdenek pro celou trasu jsou za 269 Kč, mezi Hradcem Králové a Prahou od 89 Kč.

Někdy jsou v rezervačním systému za 89, jindy můžete zaplatit i 129 Kč, záleží asi na obsazenosti spoje. Mezi Hradcem a Náchodem cestovat autobusem nelze. Nejhorší úsek je z Wroclawi do Hradce, kde nevede dálnice. Jinak autobus jede zbytek cesty po dálnicích.

„Uvědomujeme si, že dostupnost autobusového spojení mezi Hradcem Králové a Prahou je aktuálně nevyhovující. Jsme rádi, že můžeme nabídnout nová denní spojení na této trase v rámci mezinárodní sítě FlixBusu. Na rozšiřování nabídky dostupných spojení v Česku budeme i nadále pracovat,“ uvádí Martina Čmielová, mluvčí FlixBusu pro Českou republiku a Slovensko.

Aktuálně Hradec denně s hlavním městem spojuje zhruba dvacítka vnitrostátních autobusových spojů v každém směru dopravců CDS, Arriva, TAD, P-Transport, ČSAD či nově FlixBus. A také Hradec protíná několik mezinárodních linek do Varšavy, Minsku, Rigy, Prešova, Lvova, Kolomyje či Kyjeva.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU