Přidat na Seznam.cz



Nekonečný příběh pokračuje. Stadion se zase odložil

30. listopadu 2018 11:45. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Pohled zevnitř stadionu na hrací plochu / Vizualizace: Neovisual & FCHK

HRADEC KRÁLOVÉ – Výběrové řízení na firmu, která bude stavět nový fotbalový stadion v Hradci Králové, se město rozhodlo zrušit, pro hlasovala nová koalice. Po prověření dokumentace a podmínek soutěže, která byla vyhlášená na konci října, chce vedení radnice celý projekt a výběrové řízení lépe připravit a vyvarovat se tak komplikacím v průběhu výběrového řízení i během samotné stavby.

Nový výběr stavební firmy město předpokládá na jaře příštího roku, nezbývá než doufat, že město opravdu stadion postavit chce a toto není pouze zastírací manévr.

„V první řadě chceme znovu potvrdit, že fotbalový stadion Hradec Králové potřebuje a město jej chce postavit. Aby se to podařilo, musíme ale projekt a zadávací podmínky pro výběr stavební firmy připravit tak, jak je u takových soutěží běžné,“ říká Jiří Bláha, náměstek primátora pro oblast investic.

Vedení města si projektovou dokumentaci i samotné výběrové řízení nechalo prověřit a na základě zjištěných informací doporučilo zastupitelům výběr stavební firmy zrušit.

„Máme důvodné pochybnosti o tom, jak je současná dokumentace zpracovaná a soutěž vypsaná, což by mohlo městu, potažmo stavbě samotné, s velkou pravděpodobností přinést mnoho komplikací. Proto jsme výběrové řízení zrušili ještě takto v počátku. Sice jeho nové vypsání o pár měsíců pozdržíme, jsme ale přesvědčeni, že nakonec bude nový fotbalový stadion v Hradci Králové stát ještě dříve a bude to město stát méně peněz, než kdyby se v soutěži pokračovalo podle původního zadání,“ dodává Bláha.

Město připravuje stavbu nového fotbalového stadionu intenzivně již přes deset let, v širších úvahách 20 roků. Nová fotbalová aréna, o které se zatím stále jen mluví, bude sloužit i jako multifunkční aréna pro pořádání kulturních akcí pod širým nebem.

Součástí hlavní, západní tribuny bude zázemí pro klub, hráče, fanoušky a novináře. Stadion bude mít stále lízátka, která ale budou o něco nižší. Fotbalisté budou mít i nový trávník. Do hlavní části stadionu se bude nově vstupovat z Malšovické ulice od koupaliště Flošna, u tribun přibudou také parkoviště.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU