Přidat na Seznam.cz



ŘSD zahájilo výstavbu D35

12. prosince 2018 13:57. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / D35, EXPRESNĚ

HRADECKO – Ředitelství silnic a dálnic zahájilo v úterý 4. prosince výstavbu dálnice D35 v úseku Časy – Ostrov. Dálnice D35 je plánována v trase Jičín – Hradec Králové – Olomouc – Lipník nad Bečvou a po dokončení bude s celkovou délkou přes 200 kilometrů druhou nejdelší dálnici v ČR. D35 je také v celé svojí délce součástí globální sítě TEN-T evropských dopravních koridorů.

„Výstavba zahajovaného dálničního úseku umožní převedení dopravy ze silnice I/35 mezi Holicemi a Zámrskem. Potřebnost a naléhavost stavby vyplývá z dopravní funkce a zatížení silnice I/35, která je v současné době na hranici únosnosti z hlediska kapacity i bezpečnosti dopravy. Důležitá je také výstavba navazujícího úseku mezi Opatovicemi nad Labem a Časy, který máme v plánu zahájit na jaře příštího roku,“ okomentoval zahájení stavby generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Stavebně zajímavým je most nad železniční tratí, kde je zároveň umístěna železniční stanice Uhersko. Most je situován mezi obcemi Uhersko a Turov nad Loučnou. Most je navržen jako jedna nosná konstrukce pro oba směry dálnice. Protože je nutné omezit provoz na žel. trati na co nejkratší dobu, byl zvolen ojedinělý postup výstavby mostu.

Podél železniční tratě budou vybetonována vahadla, vždy jedno na každé straně kolejí. Vahadla budou provedena na pevné skruži. Postupně budou nainstalovány železobetonové prefabrikované vzpěry a dobetonována deska mostovky nad vzpěrami. Dále bude zřízena kruhová dráha pro otáčení mostu v prostoru krajního pole. Následně se konstrukce kolem svislé osy pilíře otočí nad kolejiště a konce vahadel se navedou pro betonáž uzavírací lamely. Bude provedena uzavírací lamela a kompletace příčného řezu ve střední části mostu. Příslušenství a dokončovací práce na mostě budou probíhat klasickým způsobem.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí