Přidat na Seznam.cz



Od 1. ledna kolem Hradce bez dálniční známky

1. ledna 2019 0:50. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, DOPRAVA

D35 u Opatovic

HRADEC KRÁLOVÉ – Od 1. ledna 2019 začíná platit vyjmutí dvou úseků dálnic D11 a D35 ze zpoplatnění. Jde o úseky D35 Opatovice – Sedlice a D11 Sedlice – Kukleny (obousměrně). Silničáři na trase již v prosinci instalovali dočasné dopravní značky, které znázorňují dálnici bez poplatků. Pokud však vyjedete na úsek za křižovatkou D11/D35 u Sedlic na Prahu, známku už mít musíte.

„Uvedené úseky dálnic představují vhodnou trasu i pro dálkovou tranzitní dopravu. Jde o směr od Náchoda a Trutnova, od Jičína a od Nového Bydžova pokračující dále do Pardubic a opačně. Za minulého stavu musela tato tranzitující vozidla, která nemají kupón časového zpoplatnění a tomuto druhu zpoplatnění podléhají, užít silnice na území Hradce Králové, případně obce Opatovice nad Labem a tím zatěžovala svou dopravou obyvatele, nyní mohou jezdit automobily bez zpoplatnění po tomto obchvatu,“ uvádí k příznivé novince kraj a město.

Královehradecký kraj i Statutární město Hradec Králové ve své zásadní připomínce argumentovaly právě tím, že úseky dálnice D11 a D35 tvoří fakticky jihozápadní obchvat města a v nemalé míře slouží i pro místní dopravu.

Ve městě by tak mohla poklesnout doprava denně o několik desítek aut, která si nebudou muset kupovat dálniční kupón.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU