Přidat na Seznam.cz



Trolejbusy postihl v Hradci ráno výpadek. Kvůli námraze

5. února 2019 15:09. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, MHD, TROLEJBUSY

Zácpa trolejbusů u Bláhovky v Kuklenách / Foto: Twitter/Oldřich Urban

HRADEC KRÁLOVÉ – Hradeckou trolejbusovou síť postihl v ranních hodinách velký výpadek trolejového provozu vlivem silné námrazy. Teplota ráno sahala k minus 7 stupňům Celsia. Na řadě míst tak do provozu musela záloha v podobě autobusů. Trolejbusy stály v řadě za sebou a nemohly se pohnout z místa, takzvaná tykadla při spojení s trolejí jiskřila.

„Omlouváme se všem cestujícím za komplikace způsobené dnes v úterních ranních hodinách. Přes všechna provedená opatření došlo vlivem silné námrazy na trolejovém vedení k narušení provozu trolejbusů. Trolejbusy byly částečně nahrazeny autobusovou dopravou. Zaměstnanci Dopravního podniku města Hradce Králové vynaloží veškeré úsilí, aby další narušení trolejbusové dopravy eliminovali,“ uvedl ve zprávě k situaci dopravní podnik.

Mnoho cestujících bohužel kvůli námraze trolejí na zastávkách dlouho mrzlo, než přijel náhradní autobusový spoj. Buď mohli přejít na jinou zastávku, kudy jezdí autobusy, tam ale kde jezdí pouze trolejbusy, museli vyčkat i velmi dlouhé minuty než se podařilo provoz stabilizovat. Ještě kolem desáté hodiny jezdily autobusy na linkách 1 a 3.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU