Přidat na Seznam.cz



Tesco v centru zavřelo. Další nákupy až v listopadu

19. února 2019 22:55. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, PROJEKTY

OD Tesco v centru Hradce

HRADEC KRÁLOVÉ – Jak bylo avizováno, tak se také stalo. V neděli si zákazníci nakoupili ve starém obchodním domě naposledy. Lidem tak nezbývá než své nákupy přesunout na jiná místa. Pro svoji polohu a dostupnost byl supermarket v tomto ohledu nenahraditelný, navíc se v těchto místech koncentruje i nejvíce lidí. Nyní bude na osm měsíců místo o něco klidnější.

Také menší obchody v přízemí obchodního domu končí a některé otevřou zase až v novém. Na novou adresu se stěhuje jídelna Terasa, ta se přesouvá od března na Gočárovu třídu. Přesun čeká i pizzerii Casa Mia v přízemí, ta se stěhuje pro změnu na třídu Karla IV.

O část tržby kvůli zavření obchodního domu v souvislosti s menším pohybem lidí přijdou zřejmě i obchody v sousedství. Sousední Atrium ale zůstává otevřené dál, přestavba se týká pouze staré části budovy, jejíž plášť chtěl nový vlastník předělat, tím že je budova chráněna, se tak pokusí stávající omšelou omítku alespoň zesvětlit a očistit.

Nejvíce prací ale bude uvnitř objektu, který se dle vyjádření předělá z gruntu, využijí se i patra, která dosud sloužila jako sklady.

Po předpokládaném listopadovém otevření, aby se stihla ještě nákupní horečka před Vánoci, bude Tesco jako supermarket v novém hávu už pouze v přízemí. O něco se i zmenší jeho plocha, zbývající patra obsadí jiné obchody, s Atriem tak dojde dispozičně k propojení v jeden celek.

Dnes oba objekty působily na první dojem zvenčí i při průchodu odděleně. I když stojí vedle sebe.

Předělávkou starého obchodního domu, prvního tak velkého tohoto typu v Hradci, vznikne nové čtyřpodlažní obchodní centrum. Bude vybudován nový společný vstup pro OD Tesco i sousední Atrium a tím se tak vytvoří společné centrum s jednoslovný názvem ATRIIUM. Bude mít přibližně 100 obchodů a rozlohu obchodních ploch podobnou jako Aupark.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU