Přidat na Seznam.cz



Dobré zprávy z Hořic. Mileta má nové územní rozhodnutí

16. března 2019 11:07. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Nová podoba křižovatky Mileta / Vizualizace: MMHK

HRADEC KRÁLOVÉ – Ze stavebního odboru v Hořicích přišla pozitivní zpráva. Křižovatka Mileta má nové územní rozhodnutí. Původní rozhodnutí z roku 2016 úřady po odvolání jednoho hradeckého spolku z důvodu systémové podjatosti zrušily a řízení přesunuly do Hořic. Nyní běží třicetidenní lhůta pro případná odvolání, snad nepřijdou.

„Pro hradeckou radnici to je samozřejmě pozitivní zpráva. Definitivní to ale bude až poté, co tento dokument nabude právní moci. Tedy pokud se nikdo neodvolá nebo po rozhodnutí ve věci případného odvolání. Tak jako drtivá většina obyvatel našeho města i já osobně dobře vím, že rekonstrukci Milety, tedy jedné z nejfrekventovanějších křižovatek v Hradci Králové, město zoufale potřebuje. Nyní bychom byli společně s ŘSD skutečně již velmi blízko. Pokud se však znovu objeví snahy tuto investici paralyzovat, pro veřejnost to bude už jasný signál, že tím chtějí záměrně blokovat i rozvoj našeho města,“ říká rázně primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Investorem rekonstrukce křižovatky Mileta, stěžejního dopravního uzlu, je Ředitelství silnic a dálnic. Dále město Hradec Králové a Královéhradecký kraj. Ti se budou podílet na navazujících stavebních pracích v lokalitě.

Královéhradecká radnice má na tyto investice v rozpočtovém výhledu pro roky 2021 a 2022 připravených celkem 90 milionů korun. ŘSD počítá s investicí okolo 130 mil. Kč.

Díky stavbě vznikne konečně i propojení s Benešovou třídou a zkvalitní se napojení na fakultní nemocnici. Stejně tak to pomůže i rozvoji kampusu. Celé místo se tak podstatně dopravně zkulturní a zlepší se průjezd.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU