Přidat na Seznam.cz



V Hradci plánuje otevřít do roka řetězec Kika

19. března 2019 12:31. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Kika otevře v Hradci Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – Rakouský nábytkářský řetězec Kika plánuje do zhruba roka a půl otevřít svoji prodejnu v Hradci Králové, informoval o tom na tiskové konferenci. V současnosti má v Česku devět prodejen a plánuje otevřít ve všech krajských městech. „Naší prioritou je nyní Hradec Králové, jednáme o prostoru pro obchodní dům,“ prozradil ředitel Kika pro ČR a SR Jakub Střeštík.

Hradec tak bude jeho desátou pobočkou. Jeho prodejny jsou 3x v Praze a po jedné v Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci, Liberci a Českých Budějovicích.

Zatím není jasně uvedeno, kde Kika svůj obchod plánuje postavit. Mohlo by to být ale v Hradubické obchodní zóně na louce nedaleko prodejny Sconto. Magistrát totiž nedávno vydal záměr poskytnout části pozemků v této zóně ke zřízení komunikace a stavby inženýrských sítí. Je tak jasné, že se zde něco chystá.

Doplněno: Rakouský řetězec Kika převezme XXXLutz, možná se tak nový obchodní dům bude jmenovat právě tak.

V projektech k výstavbě této silnice se počítalo i se zřízením zastávky MHD.

Vznikla by konečně propojka mezi zónou Tesco a Makro bez nutnosti vjíždění na čtyřproudovou silnici. Zbývá ovšem vyřešit jeden pozemek kolem kruhového objezdu, který má čerstvě nového vlastníka, jelikož Tesco svoji obchodní zónu zde prodalo. Na prodej byl areál již delší dobu.

Vychází to tak, že by prodejna Kika měla otevřít v roce 2020. Obchody mají ve svém sortimentu především vybavení domácností od A až po Z.

O Hradci uvažovala před lety i švédská IKEA, ale v posledních letech svůj rozvoj sítě poněkud přehodnotila. Zájem o výstavbu dalších obchodních domů IKEA na různých místech Česka sice stále trvá, jde ale o dlouhodobější záležitost.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí