Přidat na Seznam.cz



Rekordní zácpa, stál celý okruh. Uzavírky ale teprve začínají

3. dubna 2019 15:08. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Hradecký okruh zaplněný auty / Foto: Twitter/Parlamentní listy

HRADEC KRÁLOVÉ – Co dokáže jedna obyčejná uzavírka, se může Hradec přesvědčit od dubna. Ucpaný okruh i přilehlé ulice, v dopoledních hodinách ještě nejsou kolony tak dlouhé, to odpoledne jsou delší než obvykle, sahají od OBI a točí se po celém okruhu jako had – na jedné straně až k Futuru, na další k fakultní nemocnici. Prakticky celý okruh je tak dopravně paralyzován.

Záleží vždy na momentální situaci, jak daleko se v hustém provozu kolona stačí vytvořit. Někdy sahá skoro po celém okruhu. Kdo má rád stání v zácpách, ten si bezpochyby užije své. Ostatní řidiči musí stát v zácpě několik desítek minut, objízdné trasy přes město jsou také často ucpané.

Problémová částečná uzavírka se tentokrát týká zhruba kilometr dlouhého úseku silnice na Gočárově okruhu kolem Labského mostu, kde se musí opravit silnice, svedení dvou pruhů do jednoho pak dokáže vytvořit své. Skončit by měla nejpozději v červnu. Hradec je tak nejlepší objet okolo Hradce.

Od května má započít oprava průtahu Malšovou Lhotou, kterou financuje kraj spolu s městem.

Další velká částečná uzavírka odstartuje přibližně v půlce června, kdy se začne opravovat silnice od pekárny až k Tesle, tedy na ulicích Víta Nejedlého a Bratří Štefanů. Oprava by podle portálu ŘSD měla začít 17. června a skončit 31. října 2019.

Od srpna do konce října začne další velká oprava čtyřproudové komunikace od výjezdu z dálnice D11 u Kuklen od společnosti Teleflex až ke kruhovému objezdu u ČKD. A ještě krátký navazující úsek k železničnímu přejezdu.

Zkraje roku 2020 by se pak měli dočkat i lidé bydlící v blízkosti Rašínovy třídy, kteří zde trpí nadměrným hlukem, ŘSD zde začne stavět protihlukovou stěnu. Stavební akce by měla probíhat od ledna do října 2020, od dubna do srpna 2020 se k této stavbě přidá ještě oprava vozovky ve stejném úseku od křížení s Gočárovým okruhem až k ulici Na Rybárně.

Z vysokého paneláku v Malšovicích zaslal čtenář Parlamentních listů dobrý ilustrační obrázek, jak to každý den kolem lízátek z výšky vypadá, obě strany okruhu jsou ucpané a nadjezd také. Nejlepší tak bude asi vyrazit na kole.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU