Přidat na Seznam.cz



Do Hradce míří hranolkárna Faency Fries

4. dubna 2019 15:18. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, VOLNÝ ČAS

Hranolkový street food koncept Faency Fries

HRADEC KRÁLOVÉ – Do Hradce míří hranolkový street food koncept Faency Fries, který staví svoje podnikání na prodeji hranolek. Jde o českou gastronomickou síť hranolkáren, která má v Česku a na Slovensku již 10 poboček a další 3 připravuje, nově se v těch připravovaných objevila i fotografie Hradce Králové s nápisem Opening soon (Brzy otevřeme).

Ve Faency Fries dělají hranolky podle vlastního receptu, který je inspirován vlámským postupem, prakticky jsou tak hranolky dvakrát smažené. Belgické hranolky získávají v posledních letech na oblibě pro svoji chuť.

„FÆNCY FRIES je mladý street food koncept původem z Ostravy. Naším povoláním je vyrábět skvělé hranolky a domácí dipy z čerstvých a lokálních surovin nejvyšší kvality. Věříme, že i tak prostá věc jako jsou hranolky, můžou být skvělým jídlem,“ uvádí Faency Fries.

Hranolky jsou výhradně dělány z brambor vypěstovaných v Česku.

„Rozkrojené, čerstvé brambory se smaží dvakrát. Nejdříve po delší dobu na nižší teplotu a poté po kratší dobu na vyšší teplotu. Smažíme výhradně na rostlinném oleji, který je bez výrazné příchuti, pouze ten podtrhne pravou chuť brambor. Díky naším novým kornoutům nehrozí utopení vrchních hranolek v dipu. Všechny naše dipy vyrábíme podle vlastních receptur, které jsme pečlivě upravovali k chuťové dokonalosti,“ uvádí hranolkový koncept.

Malé hranolky stojí 38 a velké 48 korun, v nabídce jsou k tomu také stálé i speciální dipy, čas od času pořádá hranolkárna i tzv. pop-upy, kde kromě hranolek servíruje třeba hamburgery či hot-dogy.

Zatím není uvedeno, v jaké z ulic bude pobočka v Hradci umístěna. Mělo by to být ale v centru města.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí