Přidat na Seznam.cz



V Hradci proběhne Mistrovství světa v Karate. Přijede 50 států

10. dubna 2019 11:37. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Úvodní ceremoniál na stadionu z roku 2017

HRADEC KRÁLOVÉ – Letošní léto bude patřit v Hradci velké sportovní události. Tou bude červencové Mistrovství světa karate SKIF, které se koná jednou za tři roky a účastní se ho na 1200 závodníků z více než 50 států ze všech kontinentů. Hradec tak bude obsazen sportovci a doprovodnými účastníky z jednotlivých zemí. Akce bude probíhat ve dnech od 15. do 21. července 2019.

Světový šampionát karate SKIF se historicky poprvé koná v České republice, a to 2 roky po úspěšném uspořádání Mistrovství Evropy 2017 v Hradci Králové.

Součástí světového šampionátu jsou technické semináře, školení rozhodčích či veřejnosti přístupné zkoušky na černé pásy pod vedením nejvýznamnějších japonských mistrů karate. Samotné soutěže o tituly mistrů světa ve všech věkových kategoriích budou probíhat ve dnech 19. až 21. 7. 2019 v královéhradecké ČPP Aréně.

Ubytování na dny konání mistrovství je v hotelech i penzionech mnohdy vyprodané, což dokládají i oficiální stránky SKIF – z hotelů jsou vyprodané ve městě už všechny. Nezbývá než se ubytovat i v okolí města v dalších lokalitách.

Pro návštěvníky turnaje bude připraven také doprovodný program v prostorách ČPP arény, zaměřený na představení japonských bojových umění a japonské kultury včetně ukázky zbraní, skládání origami či workshopy kaligrafie.

Do 31. května 2019 je možné zakoupit pouze 3-denní vstupenky za ceny 250, 150 a 100 Kč. Po tomto datu bude možno zakoupit i jednodenní vstupenky.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU