Přidat na Seznam.cz



U fakultky se otevře parkoviště zkraje 2020. Budou i semafory

9. června 2019 9:33. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, SEMAFORY

Nová budova lékařské fakulty / Foto: UK

HRADEC KRÁLOVÉ – Fakultní nemocnice se dočká nových parkovacích míst, alespoň provizorních. Bude jich celkem 205 což není úplně zanedbatelný počet, tady platí úsloví, lepší nějaké než žádné parkoviště. Situace u nemocnice je přes týden s parkováním kritická. Začíná to zdlouhavým hledáním míst a pokud nejsou, lidé parkují, kde se dá. Příjezd do fakultky je tak stresující záležitost.

„Po prázdninách se začne stavět nové provizorní parkoviště. Zpevněná plocha pro 205 parkovacích míst, včetně osmi pro zdravotně postižené osoby, uleví zeleni na nábřeží Labe, kde v současnosti pacienti a návštěvníci nemocnice parkují v nedůstojných podmínkách. Předpokládané náklady na tuto investici jsou deset milionu korun bez DPH,“ uvedla hradecká radnice.

Stavební firma by mohla být vybrána v srpnu tohoto roku. Dočasné parkoviště bude na doposud zatravněném prostoru mezi obslužnou místní komunikací na východní straně areálu fakultní nemocnice a Zborovskou ulicí.

„Stavební firma má podle návrhu smlouvy parkoviště zhotovit v horizontu pěti měsíců, a to i včetně kolaudace. Dokončeno by tedy mělo být na začátku příštího roku, ovšem doufám, že by se to dalo stihnout ještě letos. Uvidíme, jak dlouho bude zmiňovaná kolaudace trvat, podle toho se bude otevření nového provizorního parkoviště odvíjet,“ řekl náměstek primátora Jiří Bláha.

Město na tuto investici využije finance od společnosti CTP.

Před nemocnici se mají vrátit i semafory na výjezdu na Zborovskou ulici. Jejich instalace v loňském roce byla jen dočasná na omezenou dobu kvůli opravě na Brněnské, řidiči si je ovšem nemohli vynachválit. Pro jejich navrácení byla i fakultní nemocnice. Město tak připravuje jejich návrat, snad se stihne projekt realizovat ještě letos.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU