Přidat na Seznam.cz



FlixBus spouští novou linku. Hradec spojí s Krakovem

13. července 2019 19:20. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

FlixBus spouští linku Praha - Hradec Králové - Katowice - Krakov

HRADEC KRÁLOVÉ/POLSKO – Další mezinárodní spojení, které potěší zejména obyvatele východních Čech, spouští autobusový dopravce FlixBus. Od pátku 12. července začínají zelené autobusy stavět v Hradci Králové a Náchodě na nové trase spojující Prahu a polská města Katovice a Krakov. Nový mezinárodní spoj bude mít každodenní frekvenci.

FlixBus navazuje na kontinuální expanzi na trasách spojujících Českou republiku s Polskem. Zastávky v Hradci Králové a Náchodě otevřel vloni na podzim a doposud bylo možné se zeleným autobusem z Hradce Králové dostat kromě Prahy ještě do Varšavy přes Vratislav.

„Autobusová spojení mezi Českou republikou a Polskem přes východní i severní Čechy jsou oblíbené. Dlouhodobě se snažíme obyvatelům regionálních měst zpřístupnit evropské metropole, ideálně přímým spojem. Kromě turisticky atraktivních destinací se totiž jedná o města, kde se nacházejí významná nízkonákladová letiště,“ uvádí Martina Čmielová, mluvčí FlixBusu v Česku.

Spoje FlixBusu mezi Prahou a Krakovem se zastávkami v Hradci Králové a Náchodě budou odjíždět z Prahy denně v 7:45 z Florence a v 8:20 z Černého Mostu, do Hradce Králové přijedou v 9:35 a Náchoda v 10:30.

Mezinárodní linka pokračuje přes Katovice se zastávkou v 15:20 a na konečnou do Krakova dorazí v 16:45.

Opačně budou autobusy vyjíždět v 6:45 z Krakova a v 8:10 z Katovic, z Náchoda v 13:00 a z Hradce Králové odjedou v 13:55. Do Prahy dorazí v 15:45.

Ceny jízdenek z Hradce Králové do Krakova začínají na 179 Kč, na trase mezi Hradcem Králové a Prahou od 79 Kč.

Z Hradce Králové se tak dá vyrazit nově přímým spojem na výlet do Krakova nebo polských lázní.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí