Přidat na Seznam.cz



Betonové monstrum zmizí do konce prázdnin

15. července 2019 10:32. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Hradecké Schody, takové pojmenování k panelovému domu sedí

HRADEC KRÁLOVÉ – Betonový bubák přes prázdniny padne. Hradec přijde o stavbu, po které snad nikdo nebude plakat. Do konce srpna by se měl vybydlený panelák zdemolovat. Budova chátrala přes 30 let, začala se stavět v roce 1986, původně měla sloužit pro Krajskou odborovou radu. Na místě „Schodů do nebe“ vyroste kongresový hotel Aldis.

Magistrát vydal povolení k úpravě na místních komunikacích za účelem demolice objektu. Týká se to oblasti od plaveckého bazénu a okolí Aldisu při demoličních výkonech. Chodci a cyklisté budou mít mezi bazénem a slunnou loučkou zákaz vstupu, povolení vjezdu budou mít pouze vozidla stavby.

Úprava platí od 17. července do 31. srpna 2019, důvodem je demolice domu. Zanedlouho má v Hradci padnout i další stavba, tentokrát je již zřejmě na řadě hotel Černigov před hlavním nádražím.

Místo vybydleného paneláku u Aldisu vznikne moderní kongresový hotel.

Ten bude mít 6 nadzemních a jedno podzemní podlaží. Při vstupu do hotelové recepce návštěvníky uvítají zlatavé barvy v kombinaci se dřevem. Teplé tóny s jednoduchou grafikou budou symbolizovat období secese. Stravování bude zajištěno v 1. nadzemním podlaží v hotelové restauraci pro více jak sto hostů.

Hotel nabídne od 3. do 6. nadzemního podlaží přes 100 komfortních pokojů. Všechny tyto pokoje budou s vysokým standardem splňujícím mezinárodní požadavky pro 4* ohodnocení.

Kapacita velkého kongresového sálu je plánovaná až na 200 osob.

Hotelový salónek v 6. nadzemním podlaží bude plně vybavený audiovizuální technikou s možností odpočinku na vyhlídkové terase s nádherným výhledem do přírody a na historickou část města.

Současný objekt byl navržen pro někdejší Krajskou odborovou radu. Začal se stavět v roce 1986 a od roku 1988 sloužil jako zázemí a ubytovna pro dělníky. V roce 1992 byl zakonzervován. Současný objekt se odstraní a zůstane pouze nosný systém. Dokončení stavby je plánováno na rok 2021.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí