Přidat na Seznam.cz



Po paneláku se slehla zem. Nové pohledy na Aldis

11. září 2019 10:02. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Aldis je konečně vidět / Foto: Twitter/JakubKozel

HRADEC KRÁLOVÉ – Kongresové centrum Aldis již nezastiňuje nepříliš oku lahodící budova, která zde roky chátrala. Schody jsou nenávratně strženy, nejhezčím prvkem na budově byl asi jen reklamní poutač na Hradecký klenot. Původní objekt se odstranil a zůstal pouze nosný systém. Ten bude základem nového hotelu, který bude první vlaštovkou lokality.

Na Aldis se tak díky odstranění panelového domu dívá úplně jinak, celý areál vypadá najednou prostorněji a vzdušněji, to ale bude trvat jen chvíli. Začíná totiž stavba nového hotelu, jeho dokončení je plánováno na rok 2021. Staví ho firma STAKO.

Hotel bude mít 6 nadzemních a jedno podzemní podlaží, 100 pokojů, čtyřhvězdičkové hodnocení, kongresový sál pro 200 osob a v nejvyšším patře vyhlídkovou terasu s nádherným výhledem na historickou část města.

Na volném prostranství vedle budoucího hotelu, kde se pořádají festivaly, je v plánu bytová výstavba. Bylo by to vhodné, oblast potřebuje být využívána i večer, tedy tehdy až všichni odsud odpoledne odejdou z práce.

Na lokalitu Aldis je vytvořena nová urbanistická koncepce, jak se má areál rozvinout, celkem půjde o 4 etapy proměny. První etapa již běží, v té jsou zahrnuty nová lávka, budova ČSOB, Hotel Aldis a veřejná prostranství od Piletického mostku po Labský most.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU