Přidat na Seznam.cz



Začala stavba nové silnice mezi zónou Tesco a Makro

2. října 2019 15:11. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Stroje začínají upravovat povrch pro budoucí silnici / Foto: HKCITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Dlouho očekávaná stavba se uskutečňuje. Začala výstavba nové silnice mezi zónou Tesco a Makro v Březhradu. Na poli pracují stavební stroje, které rozhrnují zeminu a vrší ji do valu z hlíny. Spojnice bude sloužit jak automobilům, tak cyklistům a podél komunikace povede také chodník. Poblíž obchodu Sconto by měla vyrůst nová zastávka MHD v obou směrech.


Po otevření cesty by pak autobusová linka 12 neměla již vjíždět na Hradubickou autostrádu, ale od Tesca pokračovat právě po nové cestě přes novou zastávku, Makro až na konečnou do Březhradu.

Hotovo by mohlo být do konce roku 2020. Na financování této cesty se ve větší míře podílejí společnosti, které v zóně mají nebo budou mít v nedaleké budoucnosti své obchody. V současné době je v zóně k dispozici ještě přibližně 14 hektarů pozemků pro obchodní plochy.

Hovořilo se například o zájmu řetězce Kika, který by v Hradci chtěl otevřít svůj obchod, a mohlo by to být například i právě tady.

Třeba pro Globus by asi tato lokalita byla moc blízko pardubické pobočce, i když na příkladu mezi blízkou Ostravou a Opavou se ukazuje, že vzdálenost mezi těmito markety je jen 17 km, pro porovnání by byla odsud vzdálenost necelých 15 km, což je takřka podobné. Pokud by zde řetězec tedy o hypotetické pobočce uvažoval.

Nová spojnice bude mít délku zhruba 450 metrů, bude ústit od kruhového objezdu u Decathlonu a napojí se na přivaděč u Sconta. Zákazníci, kteří míří do těchto obchodů, tak již nebudou muset pro přejezd volit vjezd na čtyřproudovou komunikaci, ale jet po nově vybudované cestě.

Propojka se plánovala nejméně 15 let, po dlouhých letech se podařilo vyřešit pozemkové peripetie a plán se tak může naplnit.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí