Přidat na Seznam.cz



Nové vizualizace Atria. Jaké budou v centru obchody?

8. října 2019 15:17. /Autor ~ REDAKCE / # 3 MIN. / AKTUALITY

Nové Atrium ve večerních hodinách

HRADEC KRÁLOVÉ – Budoucí obchodní centrum, které vzniká spojením současného OD Tesco a Atria, se postupně předělává. Buduje se hlavní prosklený vstup pro celé centrum a všechna okna projdou také výměnou za nová. Na vizualizacích jsou podle množství log již patrné některé nové značky, které centrum pravděpodobně zákazníkům nabídne.

Loga, která jsou vyobrazena na štítu budovy, odhalila, že tam budou zřejmě tyto značky, některé z nich v Hradci dosud nejsou.

Jde o gastronomické řetězce Subway a Burger King – po nich se lidé v příspěvcích během let poptávali nejvíce.

Dále pak obchody Notino, Tesco, H&M, Vodafone, ElectroWorld, Baťa, Tchibo, Zoot, CCC a Marionnaud, některé už v centru jsou.

Je to zhruba první nástin toho, které značky bude nové Atrium obsahovat. Je však možné, že v konečné fázi třeba ještě dojde ke změně, takže tyto informace u značek jsou bez záruky, jen podle vizualizací.

Zřejmě to ale nebudou poslední značky, jelikož centrum bude mít více pater, která se mají otevírat postupně. Měla by zde zůstat i oblíbená terasa, ze které je výhled na celé náměstí a ve které dříve působila jídelna.

K dispozici máme i půdorysy jednotlivých podlaží.

V přízemí bude znovu umístěno Tesco, pouze jako supermarket, jeho velikost bude jen třetinová, oproti původnímu stavu. Dále se zde bude nacházet 21 obchodních jednotek a jedna pro gastro provoz v části po bývalé pizzerii.

V prvním nadzemním podlaží bude umístěna kavárna a 4 gastro provozy s food courtem, dále pak 12 obchodních jednotek. Ze zadní strany budovy sem bude umožněn vstup z přilehlého parkoviště, na které se jede po nájezdu z Herbenovy ulice.

Ve druhém nadzemním podlaží bude restaurace, lokalizace bude na původním místě po bývalé Terase, včetně zpřístupnění terasy a posezení. Dále pak dvě rozlehlé obchodní jednotky. Také sem bude umožněn vstup z parkoviště na střeše současného Atria.

Všechna podlaží budou propojena eskalátory. Ty na současném místě zůstanou, přibudou pak ještě jedny eskalátory uprostřed centra poblíž potravin Tesco. Budou zde i nové výtahy. Stará část obchodního domu a novějšího Atria pak bude pasážemi propojena v jeden celek.

Po kompletní rekonstrukci budova obchodního domu Tesco, bývalého Prioru z let výstavby 1976 až 1981, už dlouho podle svého stavu interiéru a exteriéru volala. Objekt je dokladem výstavby v 70. letech 20. století, a je zachován v autentické podobě. Jde o styl brutalistní architektury.

V budově dojde k výměně všech zastaralých technologií a také fasáda objektu by měla projít očistou.

V novém Atriu jako celku by se mělo nacházet přibližně 100 obchodních jednotek, svoji velikostí by se mělo podobat blízkému Auparku.

Majitel, který je vlastníkem obou nemovitostí, investuje do celkové proměny přibližně 300 milionů korun. Původně se počítalo s tím, že by se centrum mělo otevřít na podzim 2019, poslední zprávy o termínu otevření hovoří spíše až o jaru 2020. Je však možné, že některé části se otevřou dříve.

Obchodní plocha současného Atria je 7,3 tis. metrů čtverečních, po realizaci jeho komerční plocha vzroste na necelých 20 tis. metrů čtverečních. Parkovacích míst bude v komplexu celkem 297.

Nové Atrium

Nové Atrium

Nové Atrium


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí