Přidat na Seznam.cz



Hradec má 10 Urbanwayů z Francie. Mají klimatizaci i USB

22. října 2019 19:24. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Nové USB porty v hradeckých autobusech

HRADEC KRÁLOVÉ – Dopravní podnik zařadil do svého vozového parku deset moderních sólo nízkopodlažních autobusů značky IVECO Urbanway 12 m – Tector 7. Vozy jsou vyráběny ve francouzském Annonay a jde o nástupce autobusů Irisbus Citelis 12 m, které Hradec nakupoval v letech 2005 až 2009. Nové vozy splňují emisní normu Euro 6.

Jde o třídveřové vozy s kapacitou 28 sedících a 78 stojících. Vozy jsou vybaveny klimatizací pro řidiče i cestující a USB porty pro nabíjení elektroniky pro cestující a přípravou na budoucí zprovoznění internetové konektivity.

Oproti předešlé dodávce je výraznější změnou z pohledu řidiče vybavení kabiny chladničkou a z pohledu cestujících uspořádání sedadel před prostředními dveřmi z důvodu lepší průchodnosti vozidlem.

Cena jednoho vozu činí 5,5 milionu korun bez DPH.

V roce 2020 dopravní podnik v plánu investic předpokládá, že nakoupí dalších deset kusů moderních sólo nízkopodlažních autobusů s dieselovým motorem splňující emisní normu Euro 6. Autobusy budou vybaveny kamerovým systémem sledujícím interiér vozu i provoz na komunikaci a certifikovaným automatickým hasícím systémem motorového prostoru.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU