Přidat na Seznam.cz



A teď Zug! Hradec je ve čtvrtfinále Ligy mistrů

19. listopadu 2019 22:10. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Hradec se kvalifikoval do čtvrtfinále CHL

HRADEC KRÁLOVÉ – Hokejisté Hradce se kvalifikovali do čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů. Na ledě Mannheimu remizovali 1:1, za Mountfield vstřelil jedinou branku Chalupa. Díky výhře na domácí půdě se tak hradečtí mohou radovat z postupu. Čekal na ně někdo z dvojice švýcarský Zug nebo finský klub Tappara Tampere. Nakonec se pojede do Švýcarska.

„Historický úspěch Hradce v Lize mistrů bude psát další pokračování! V úterním zápase sice oba celky vstřelily po jedné brance, jednogólová výhra z minulého týdne však Hradci zajistila účast i v nadcházející části vyřazovacích bojů. Fanoušci se na zápasy čtvrtfinálové série mohou těšit na začátku prosince proti švýcarskému Zugu,“ uvedl klubový web Mountfield HK.

Hradec tak postoupil mezi nejlepších osm týmů Evropy, které se probojovali až do čtvrtfinále. Ze zástupců z Česka zbyl v soutěži už jako jediný.

Jak Hradec dohrál, zbývala ještě poslední třetina, kdy se mělo rozhodnout o jeho soupeřích. Nakonec jsou hradečtí určitě rádi, že nebudou muset cestovat až do Finska. Švýcarské město Zug, budoucí soupeř Hradce, se nachází asi 20 kilometrů jižně od Curychu. Žije tam zhruba 30 tisíc obyvatel, město se rozprostírá na břehu Zugského jezera.

První zápas by se měl hrát na ledě Zugu 3. prosince, odveta by měla být o týden později 10. prosince v Hradci.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU