Přidat na Seznam.cz



Hradec je v semifinále Ligy mistrů. Čeká ho cesta na sever

10. prosince 2019 21:30. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Hradec pojede do Stockholmu

HRADEC KRÁLOVÉ – Hokejisté Hradce postupují v Lize mistrů do semifinále. Ve švýcarském Zugu vyhráli 4:0 po gólech Koukala, Smoleňáka, Pavlíka a Chalupy. Hradec je tak mezi čtyřkou nejlepších týmů v Evropě. O soupeři se rozhodovalo mezi Mnichovem a Stockholmem, nakonec se v semifinále utká s týmem Djurgården Stockholm, tedy v hlavním městě Švédska.

Hradečtí hokejoví příznivci tak mohou slavit a těšit se z dalších dvou zápasů, jednoho doma a druhého ve Švédsku. Hradec díky svému výkonu proti Zugu zajistil, že český hokej bude mít i počtvrté za sebou svého zástupce mezi nejlepší čtyřkou CHL.

Hradecká sestava se oproti poslednímu ligovému duelu lehce promíchala. Do čtvrté obranné dvojky naskočil Zdeněk Čáp, v ofenzivních řadách došlo k menším posunům mezi formacemi. V úterním zápase absentovali Perret s Dragounem, na soupisku se naopak vrátili Kubík a Miškář.

Po domácí remíze 1:1 si hradečtí na venkovním ledu poradili se Zugem 4:0, rozhodla druhá třetina a tři góly v rychlém sledu po sobě. Ve třetí třetině do prázdné branky zakončil Chalupa. Mazanec tak díky čistému kontu Zug vynuloval.

Příští soupeř Hradce Djurgården je 16-ti násobný švédský šampión a je pojmenován podle stejnojmenného stockholmského ostrova.

V hracím kalendáři soutěže je první zápas naplánován ve Švédsku v úterý 7. ledna 2020, odveta bude v Hradci o týden později v úterý 14. ledna.

Pokud by Hradec postoupil do finále, čeká ho v obou případech znovu cesta do Švédska, buď to bude daleká severská cesta do města Luleå na samém konci Botnického zálivu, které leží vzdušnou čarou od Hradce 1750 kilometrů, nebo Frölunda Indians z Göteborgu vzdáleného 870 km.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU