Přidat na Seznam.cz



Nový rok 2020 oslaví Hradec s Gočárem, jeho tvůrcem

25. prosince 2019 16:02. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Ohňostroj s trikolorou

HRADEC KRÁLOVÉ – Hradečané i na startu roku 2020 uvidí novoroční ohňostroj, který připomene 140. výročí narození architekta Josefa Gočára, jenž toho pro Hradec tolik udělal. Ohňostroj přenese návštěvníky do období první republiky. Začne v 18 hodin, ale už od 16 hodin bude na Velkém náměstí zahájen sváteční program s promítáním záběrů z významných událostí města v roce 2019.

Během pozdního odpoledne zde bude primátor města spolu s náměstky rozdávat čočkovou polévku a k pití čaj a punč, což je mezi návštěvníky vítaná věc. Před úderem 18. hodiny proběhne také tradiční zvonění na zvon Augustin na Bílé věži.

„Novoroční oslavy budou mít charakter prvorepublikových oslav, ohňostroj doplní hudba jazzmanů Bennyho Goodmana a Glena Millera. Téma první republiky bylo zvoleno záměrně, jelikož právě v této době vzkvétal Hradec díky Josefu Gočárovi, jehož 140. výročí narození si v novém roce připomeneme,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Po celý novoroční sváteční den bude možné v prostorách zimního stadionu, v Gayerových kasárnách a na Orlickém a Eliščině nábřeží parkovat zdarma. Mezi 10. a 20. hodinou bude omezena doprava na Velkém náměstí. Před 18. hodinou bude také uzavřena Soukenická ulice a schodiště u Kozinky.

Posílení spojů na ohňostroj bude jako každý rok. Dopravní podnik na akci posílí spoje MHD. Od 17 do 18 hodin bude linka číslo 7 jezdit v intervalu zhruba 15 minut a linka 18 v intervalu přibližně 10 minut. Od závěru ohňostroje do 19 hodin budou jezdit mimořádné posilové spoje linky číslo 7 ze zastávky Muzeum do Malšovic a spoje linky číslo 18 ze zastávky Magistrát města a Adalbertinum na konečnou zastávku Podzámčí. Na linky číslo 2, 6, 27 a 33 budou nasazeny velkokapacitní vozy.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU