Přidat na Seznam.cz



Auto v Hradci našel pokryté kosočtverci a nápisy

27. prosince 2019 13:17. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Auto bylo pomalováno různými pojmenováními / Foto: Policie ČR

HRADEC KRÁLOVÉ – Předvánoční překvapení čekalo na majitele osobního vozidla na parkovišti v Hradecké ulici naproti kampusu, když k němu po noci přišel. Ráno zjistil, že na něm někdo přes noc černou barvou nastříkal hanlivé urážky a obrázky, navíc propíchal všechny pneumatiky. Oznámení na policii podal muž, který vozidlo zaparkoval okolo 20. hodiny na volně přístupné parkoviště.

Auto ve stříbrné metalíze mělo karoserii pokreslenou kosočtverci, stejně tak i okna vozu. Na boku se pak rýsoval obrovský nápis *urevník, to na kapotě auta bylo zase napsáno *urva. Majitel škodu na vozidle odhadl na téměř 30 tisíc korun.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až jeden rok odnětí svobody. Žádají svědky, kteří si všimli podezřelé osoby, aby zavolali na linku 158, nebo se dostavili na jakoukoliv služebnu,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Kdo toto dílo vytvořil je předmětem policejního vyšetřování, podle nápisů lze usuzovat, že okruh pachatelů nemusí být veliký. Jednak asi majitele vozu pachatel mohl znát a šel na jistotu, v řadě totiž stála řada aut a žádné jiné pomalované nebylo. Pak lze také soudit, že to mohla být i třeba nějaká partnerka, případně nějaké nevyřízené účty mezi muži.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí