Přidat na Seznam.cz



V centru Hradce odhalila policie pěstírnu konopí

8. ledna 2020 17:10. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, POLICIE

Odhalená pěstírna marihuany v Hradci / Foto: Policie ČR

HRADEC KRÁLOVÉ – Policisté zabývající se toxikologickou kriminalitou v minulém týdnu obvinili 41letého muže z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí trest odnětí svobody od 1 roku do 5 let. Muž pěstoval marihuanu v bytě a dílně. Tu policisté objevili náhodou, když provedli namátkovou silniční kontrolu.

„Na konci roku při silniční kontrole dopravní policisté v Hradci Králové podrobili dechové zkoušce zmíněného muže jako řidiče osobního auta. Dechová zkouška byla negativní, ale test na přítomnost jiných návykových látek ukázal přítomnost cocainu a canabisu. Posléze se policistům přiznal, že v zavazadlovém prostoru převáží barel s několika kusy rostlin konopí do garáže k usušení,“ uvedla zajímavý příběh policejní mluvčí Iva Kormošová.

Muže policisté zadrželi a převezli na služebnu k dalším úkonům. Poté při domovní prohlídce našli v jeho pronajatém bytě téměř 100 rostlin o výšce cca 10 cm a pěstební box, v kterém měl 21 rostlin o výšce 60 – 80 cm, ze kterých 12 sklidil (objeveny následně policií v kufru auta).

Dále o pár ulic dál v jeho pronajaté dílně našli plastový box a 4 pěstební stany, ve kterých měl 5 matečních rostlin a více jak 60 sazenic a v plastovém kbelíku rostlinnou sušinu. Při prohlídce zajistili věci potřebné k pěstování konopí, jako jsou hnojiva, svítidla, předřadníky, ventilátory a další.

Muž si tak místo klidného bydlení v pronajatém bytu a užívání dílny udělal velkopěstírnu.

„Zajištěné sazenice policisté předali k odbornému vyjádření, které potvrdilo, že se jedná o konopí s vysokým obsahem THC, které je použitelné k výrobě marihuany. Z vyšetřování vyplynulo, že muž je uživatelem marihuany od svých 15 let a drogu prý pěstoval čistě pro svoji potřebu. Muž je stíhán na svobodě. Řízení pod vlivem návykových látek vedou samostatně dopravní policisté jako přestupek, který předají správnímu orgánu k dořešení,“ dodala policejní mluvčí.

Nikoliv majoránkové nýbrž marjánkové doupě tak bylo v Hradci odhaleno.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí