Přidat na Seznam.cz



Nové obchodní centrum v Pardubicích / Foto: Redstone

PARDUBICE – Pardubice získají novou multifunkční budovu – půjde o obchodně administrativní a kulturní centrum s více než tisícem parkovacích stání. Nacházet se bude v centru města v lokalitě přednádraží, konkrétně v prostorách bývalého lihovaru. Dokumentaci zpracovává společnost Obermeyer Helika, ta například navrhovala v Hradci obchodní centrum Aupark.

„Na místě bývalého lihovaru vyroste moderní multifunkční objekt. Obchodně-společenské centrum nabídne na pronajímatelné ploše 50 000 m2 komplexní spektrum nájemců z různých oblastí a oborů (Aupark má zhruba plochu 20 tis. m2, Futurum pak 35 tis. m2, pozn. redakce). Půjde jak o klasické retailové prostory, tak i plochy pro volnočasové či zábavní aktivity (Multiplex, Jump Arena, Dětská zóna či SPA) a součástí bude plocha pro administrativu a zdravotní služby. V areálu bude i hotel s multifunkčním sálem,“ uvádí společnost Redstone, která stojí například za olomouckou galerií Šantovka a projektem Šantovka Tower.

Projekt Galerie Pardubice zahrnuje jak obchody, hotel a restaurace, tak multifunkční kongresový sál, kino a administrativní prostory. Návštěvníci z řad veřejnosti jistě ocení volně přístupná veřejná prostranství navazující na budovu.

Realizace projektu bude probíhat přibližně dva roky a celý by měl být dokončen v letech 2022 až 2023.

Brownfield určený k přeměně v polyfunkční projekt s byty, kancelářemi a obchodně-společenským centrem se nachází na strategickém místě u hlavního nádraží, kde již došlo k bourání lihovarského komplexu. Právě blízkost důležitého přestupního uzlu vedle nádraží na koridorové trati je výhodou celého centra, které dle plochy 50 tis. m2 bude obrovské.

Svoji velikostí a obchodní plochou se zapíše mezi největší v regionu. Jaké se zde budou nacházet obchody bude jasné až před dokončením centra, tedy zhruba za dva roky, mělo by se zde nacházet přibližně 200 nájemců.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU