Přidat na Seznam.cz



Poznáte ho? Policie zveřejnila video z krádeže v Hradci

10. ledna 2020 20:29. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Pachatel s kšiltovkou a taškou ukradl přes 5 tisíc korun / Foto: Repro Policie ČR

HRADEC KRÁLOVÉ – Policisté z obvodního oddělení Hradec Králové 3 od prosince loňského roku řeší případ krádeže peněz z jedné prodejny obchodního centra v Hradci Králové. Neznámý pachatel ze zásuvky prodejního stolku, který byl v tu chvíli bez obsluhy, odcizil téměř 5700 korun. Dle nahrávky si muž počínal s velkým klidem, nejprve zásuvku pootevřel, chvíli poté šel na jistotu.

Předstíral, že si čte propagační materiál a druhou rukou vedle stolku pomalu hrábl pro balíček bankovek. Z videa lze vidět, že si počínal opravdu zkušeně, ukázal tak, jak jednoduché je peníze odcizit.

Následně pomalým krokem z prodejny mobilních telefonů odešel o 5 tisíc bohatší. Policii se ale do současné doby nepodařilo zjistit totožnost muže, proto prosí veřejnost o pomoc.

„Jelikož se nám do současné doby nepodařilo zjistit totožnost muže, který byl při krádeži zachycen bezpečnostní kamerou, obracíme se s žádostí o pomoc na veřejnost. Kdo muže pozná, ať neprodleně zavolá na bezplatnou linku 158, nebo se dostaví na jakoukoliv policejní služebnu,“ sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Ta ještě dodala, že pokud se podaří muže dopadnout, za trestný čin krádež ho soudce může poslat až na dva roky do vězení. Níže policie zveřejnila celý videozáznam.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU