Přidat na Seznam.cz



Na přejezdu u Hradce smetl vlak žlutý osobák

14. ledna 2020 19:31. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, NEHODY

Nehoda u Všestar / Foto: Policie ČR

HRADECKO – V úterý krátce před 10. hodinou došlo kousek od Hradce na trati 041 do Jičína ke střetu osobního vozidla s vlakem. Stalo se tak na železničním přejezdu mezi obcemi Všestary a Rosnice, který je zabezpečený pouze výstražným křížem a značkou STOP, bez závor. Dle prvotní informace řidič auta značky Suzuki Ignis nedobrzdil před přejezdem a zachytil se o projíždějící vlak.

Tři jednotky hasičů spěchaly k ohlášené železniční dopravní nehodě ve Všestarech, části Rosnice na Hradecku v úterý dopoledne. Hasiči měli původně hlášeno, že je ve vozidle zaklíněná osoba, ale při příjezdu jednotek na místo události byl už člověk mimo havarovaný automobil, do péče si jej převzali zdravotničtí záchranáři.

„Vlivem střetu vozidla s vlakem bylo auto odhozeno do levého silničního příkopu. Řidič ve věku 47 let byl pouze s lehkým zraněním převezen do fakultní nemocnice. Nikdo z přibližně 40 cestujících ani strojvůdce zraněn nebyl. Dechová zkouška u řidiče i strojvedoucího byla negativní,“ sdělila policie na místě.

Škoda na vozidle byla odhadnuta na 50 tisíc a u vlakové soupravy Regionova na 150 tisíc korun. Provoz tratě byl zastaven a obnoven v 11.30. Přesná příčina dopravní nehody je v šetření hradeckých policistů.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská, centrální stanice Hradec Králové a JSDH Nechanice.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí