Přidat na Seznam.cz



Před a po proměně: Ubytovna u univerzity má byty i bistro

15. ledna 2020 16:22. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, BYDLENÍ

Bývalá ubytovna po rekonstrukci / Foto: ÚZSVM

HRADEC KRÁLOVÉ – Bývalá ubytovna naproti univerzitě se během jednoho roku proměnila ze škaredého hnízda do krásného květu. Budova prokoukla z gruntu celá, opravila se interiérová část, prokoukl zevnějšek, vzniklo zde na 74 bytů a v přízemí také jedna obchodní jednotka, ve které sídlí gastronomická provozovna Kampus Bistro s nabídkou snídaní, obědů i nápojů.

A takhle vypadala ubytovna před rekonstrukcí / Foto: ÚZSVM

„Na obrázcích před a po rekonstrukci je vidět krásná oprava bývalé ubytovny Fakultní nemocnice Hradce Králové. Nový majitel, který budovu od ÚZSVM ve veřejné dražbě koupil, nemovitost zrekonstruoval. Vznikly zde nové byty a v přízemí útulné bistro,“ napsal k této povedené proměně Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových.

Koupě zdejších bytů byla ideální i jako investice pro následný pronájem z řad studentstva. Bylo uvedeno průměrné zhodnocení takové investice o 5,5 – 7 % ročně. A na realitních serverech je právě v nabídce několik bytů v tomto domě k pronájmu.

Součástí ceny byla rekonstrukce interiéru ve vyšším standardu v domě s osmi podlažími.

Dražby ubytovny se účastnilo pět zájemců a nejnižší podání ve výši 30,5 miliónů korun se po deseti učiněných nabídkách vyšplhalo o více než 44 %, a to na vítěznou částku 44 mil. Kč. za kterou byl objekt prodán novému majiteli.

Podobná ubytovna fakultní nemocnice se zhruba stovkou bytů stojí ještě na Moravském Předměstí, zatím je ale stále v majetku státu. Podle nejnovějších informací by chtělo město udělat s nemocnicí směnu, dalo by ji nově vzniklé parkoviště před FN a získalo by ubytovnu.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU