Přidat na Seznam.cz



Nové ostrůvky na nadjezdu lákají řidiče. Bourají tam

18. ledna 2020 14:30. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Nové omezení na nadjezdu u nádraží se ještě nevžilo do paměti / Foto: Policie ČR

HRADEC KRÁLOVÉ – Na dopravní omezení na nadjezdu u nádraží si řidiči teprve zvykají, někteří z nich ještě jezdí po paměti, a tak pár týdnů staré ostrůvky uprostřed silnice přehlížejí, dokládají to i nehody, které se tam stávají. Od srážek nákladního automobilu s osobním autem, po nejnovější nárazy přímo do ostrůvků. Omezení mají trvat nejméně do konce roku 2023.

„V časných ranních hodinách jel sedmapadesátiletý řidič osobního automobilu Škoda Fabia po Koutníkově ulici. Na nadjezdu nad železniční tratí havaroval, když zřejmě přehlédl přikázaný směr objíždění a v úseku snížení jízdních pruhů narazil na silniční ostrůvek, který následně poškodil,“ uvedla policie.

V pátek zase nedaleko od nadjezdu zablokovala na dlouhé hodiny provoz hromadná nehoda v Koutníkově ulici s křížením na Plotiště, došlo zde ke srážce dvou nákladních automobilů a tří osobních aut se zraněním. Provoz na příjezdu i odjezdu z Hradce byl tak na celé odpoledne značně ochromen. Kolony stály z obou stran, jak na Gočárově okruhu od Labského mostu, tak z druhé strany už daleko před ČKD z Jaroměře i Jičína.

K další dopravní nehodě policisté vyjížděli večer, kdy osmačtyřicetiletý řidič osobního automobilu značky Škoda Octavia havaroval na křižovatce ulic Chelčického, Blažíčkovo náměstí a Haškova havaroval. Řidič jel ve směru jízdy z Blažíčkova náměstí do ulice Chelčického, zřejmě však nepřizpůsobil rychlost jízdy a dostal s vozidlem smyk. Svou jízdu zakončil rovněž nárazem na středový dělící ostrůvek.

„V souvislosti s dopravními nehodami Policie ČR apeluje na všechny řidiče a další účastníky silničního provozu, aby se při jízdě plně soustředili a věnovali se řízení vozidla. Zvýšenou pozornost věnovali výstražným zařízením (výstražný trojúhelník, dopravní značky, blikající světla apod.),“ informuje policie s tím, že je častým jevem, když okolo jedoucí řidiči pozorují nehodu a pak bourají.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí