Přidat na Seznam.cz



IKEA otevře v Hradci své výdejní místo. U zboží z e-shopu

21. ledna 2020 17:04. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, IKEA

Obchodní dům Ikea / Foto: IKEA

HRADEC KRÁLOVÉ – Celosvětově známý řetezec IKEA bude zákazníkům blíž, plánuje otevřít sedm výdejních míst v regionech. Mezi vybranými městy nebude chybět ani Hradec Králové. Ikea sice dříve plánovala, že zde postaví celý obchodní dům i s restaurací, zatím to asi nebude potřeba, na Černý Most se lidé z Hradce dostanou po dálnici zhruba za 40 minut.

„Společnost IKEA plánuje být pro zákazníky dostupnější, udržitelnější a zajistit jim pohodlnější nakupování. V roce 2020 otevře sedm výdejních míst v preferovaných městech – Hradec Králové, Karlovy Vary, České Budějovice, Plzeň, Ústí nad Labem, Liberec a Zlín. Pražské obchodní domy nabídnou nová řešení jako například schránky pro vyzvedávání zboží, začnou také s testováním kávové sedliny v procesu vývoje nových produktů nebo otestují službu pronájmu nábytku pro firemní zákazníky,“ uvedla společnost Ikea v tiskové zprávě.

Hradec se tak dočká nového výdejního místa Ikea, tedy pokud si zboží objednáte z e-shopu, na výdejním místě ve městě si ho budete moci vyzvednout. Kde to bude, to zatím není zřejmé.

„V roce 2020 otevře společnost IKEA v preferovaných městech výdejní místa provozovaná externí společností. V plánu je Hradec Králové, Karlovy Vary, České Budějovice, Plzeň, Ústí nad Labem, Liberec a Zlín. Díky tomu bude blíže zákazníkům v místech, kde tráví nejvíce času,“ uvedla dále Ikea.

„Zákazníci si tak mohou snadno vybrat, kde a kdy si chtějí nákupy vyzvednout. To, že si zákazníci dovezou výrobky domů sami, je pohodlnou a cenově dostupnou alternativou k transportní službě,” uvádí Federica Barberis, obchodní ředitelka v IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko.

IKEA také plánuje v pražských obchodních domech Zličín a Černý Most zavedení schránek na vyzvednutí zboží. Tuto službu chce zákazníkům nabídnout nejpozději do konce roku 2020. K dispozici bude 6 schránek různých velikostí, aby si zákazníci mohli objednávat jak malé výrobky, tak i větší objednávky. Tato služba přináší řadu výhod jako jsou dostupnost 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, flexibilní doba vyzvednutí bez dlouhého čekání.

Na konci ledna bude spuštěn také nový responzivní web Ikea s vylepšenou funkcí vyhledávání, aktualizovaným obsahem a novými kategoriemi.

Tržby IKEA v České republice za loňský rok vzrostly o 6,3 % na 10,7 miliard Kč. Více než 10,1 milionu lidí navštívilo čtyři obchodní domy IKEA, z toho 5,4 milionu tvořili zákazníci. Čeští zákazníci utratili v obchodním domě v průměru 1 745 Kč. Úspěšné byly také restaurace a bistra IKEA, které od 1. září 2018 do 31. srpna 2019 obsloužili až 5,4 milionu zákazníků.

Hitem byly masové kuličky, kterých se za rok prodalo téměř 1,6 milionů. Mezi zákazníky roste také obliba vegetariánských jídel. IKEA prodala v České republice více než 82 tisíc veganských jahodových zmrzlin a přes 260 tisíc vegetariánských hot dogů.

Podle interních stattistik registruje IKEA také zvyšující se zájem o on-line nakupování, ve kterém došlo k meziročnímu navýšení prodeje o 35,8 %. Návštěvnost webových stránek IKEA vzrostla o 5,2 % v porovnání s minulým rokem.

I z toho důvodu je v on-line prostředí průměrná útrata výrazně vyšší, pohybuje se okolo 9 186 Kč. IKEA Česká republika v současné době zaměstnává 1876 lidí.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí