Přidat na Seznam.cz



Výpadovka do Hradce stála. Ucpala ji hromadná nehoda

22. ledna 2020 19:45. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, NEHODY

Hromadná nehoda pěti aut v Koutníkově ulici / Foto: HZSHK

HRADEC KRÁLOVÉ – Páteční špičku v Hradci výrazně zkomplikovala hromadná nehoda pěti vozů – dvou nákladních vozidel, dvou osobních automobilů a dodávky v Koutníkově ulici. Při nehodě byl jeden člověk zraněn, postarali se o něj zdravotničtí záchranáři. Na místě události zasahovala profesionální jednotka hasičů ze stanice Hradec Králové – Pražská, která provedla úklid vozovky.

Nehoda se stala u křižovatky na Plotiště, z fotografie lze vyčíst, že se tak stalo před semafory. Pravděpodobně tak na semaforech padla červená, první auto zabrzdilo a ostatní auta již nestihla dobrzdit. Nejhůře vypadala kabina posledního kamionu v řadě, jehož řidič musel být pravděpodobně ošetřen. Ostatní auta tak po nárazu posledního dobourala až k semaforu.

Protože se tím zablokoval hlavní tah příjezdu do Hradce Králové, tvořily se dlouhé kolony vozidel v obou směrech, byla proto policií zřízena objízdná trasa přes Svobodné Dvory.

Ve směru z Jaroměře sahala kolona daleko za ČKD směrem na Jaroměř, podobné to bylo i ve směru od Jičína. Z centra Hradce byla zase zácpa k Labskému mostu.

Událost byla následně předána policistům k došetření. Semafory na této křižovatce jsou ošidné, dlouhou dobu svítí zelená vlna a poté na chvíli padne červená. Rozjeté kamiony od kruhového objezdu u ČKD, které jedou z mírného, ale protáhlého kopce dolů do Hradce, někdy už nestihnou včas zabrzdit.

Nehoda v Koutníkově ulici

Nehoda v Koutníkově ulici


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU