Přidat na Seznam.cz



Kamion se zasekl v podjezdu na Kukleny a sundal dráty

5. února 2020 16:17. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Stržené trolejové vedení v podjezdu / Foto: HZSČR

HRADEC KRÁLOVÉ – Kamion opět zkoušel projet kuklenským podjezdem a opět to nevyšlo. Tato story se opakuje s železnou pravidelností. Při pokusu o vjetí do „tunelu“ strhl trolejové vedení na části vozovky směřující do Kuklen. Místo bylo nějaký čas neprůjezdné. U linek 3 a 16 byla zpoždění. Ostatní řidiči museli trasu objíždět, kvůli spadlým trolejím ve vozovce.

„Byla zavedena náhradní autobusová doprava na lince 3, poškozené bylo vrchní vedení, linka 16 byla vedena se zpožděním. Důvodem komplikací byl havarovaný kamion v podjezdu – proud se musel vypnout kvůli bezpečnosti. Okamžitě byly nasazeny na trojku autobusy místo trolejbusů. Vedení se opravovalo do pozdních nočních hodin, skončilo se 30 minut po půlnoci,“ uvedl dopravní podnik.

Nehoda se stala v pondělí před půl třetí, technici dopravního podniku tak pracovali na opravě vedení dlouhé hodiny, aby byla doprava další den již bez komplikací.

Na místě zasahovala profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská, která pomohla se zajištěním místa nehody, kdy došlo v podjezdu na Pražské třídě ke stržení trolejového vedení. Místo si následně převzali k vyšetřování policisté a pracovníci dopravního podniku.

Stržené troleje jsou zde poměrně častým jevem, někteří řidiči nákladních vozů si to naštěstí uvědomí včas, upozorňuje je na to řada cedulí, musí ale vycouvat zpět buď ke Koruně nebo k ZVU.

S budováním dvoukolejky by se měl samotný podjezd rozšířit o jeden pruh navíc, dva pruhy povedou ve směru na Kukleny, jeden na Gočárovu třídu. Zvýšit by se měla zřejmě i jeho výška.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU