Přidat na Seznam.cz



Dopravní podnik vzdal hold ženám trolejbusem k MDŽ

9. března 2020 19:59. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

MDŽ hradecký trolejbus / Foto: DPMHK

HRADEC KRÁLOVÉ – Dopravní podnik města Hradce Králové se rozhodl netradičním způsobem oslavit Mezinárodní den žen. Po ulicích města začal minulý týden jezdit trolejbus č. 38 se speciálním polepem Městská Doprava Ženám. Těch v dopravním podniku pracuje 16 procent z celkového počtu 370 zaměstnanců. 31 žen pak sedí za volantem a řídí trolejbusy a autobusy.

Vedle této novinky – polepu vozu MHD – se symbolické blahopřání našim cestujícím ženám k jejich svátku objevilo formou A4 plakátu za čelním sklem či na letácích uvnitř všech provozních vozů MHD, ve shodných prostorech pak zaznělo hlasovou formou.

„Vážené dámy. Dopravní podnik vám přeje krásný svátek MDŽ.“ nebo jste jej mohli zaregistrovat na CLV panelech na THD.

„Je to způsob, v novodobých podmínkách hradecké MHD už téměř tradiční (již třetím rokem), jak našim ženám v Hradci Králové připomenout tento krásný svátek. V pondělí dopoledne se pak uskutečnilo i setkání našich zaměstnankyň“ uvedl předseda představenstva DPmHK Zdeněk Abraham.

Královéhradecký dopravní podnik se snaží dlouhodobě navyšovat počet žen ve svých řadách a to především pak za čelním sklem autobusů a trolejbusů. Z 370 zaměstnanců je žen aktuálně 60 (16%), z toho právě 31 za volantem našich vozů MHD (15 řídí autobusy a 16 trolejbusy).


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí