Přidat na Seznam.cz



Hradec skončil osmý, zimní stadion se uzavřel

13. března 2020 10:36. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Klubový bus Mountfield HK / Foto: Twitter MHK

HRADEC KRÁLOVÉ – Hradec skončil v základní části extraligy na 8. místě se 74 body. Odehrál dvě domácí předkola play-off proti Karlovým Varům, první před diváky vyhrál 3:1, druhé už bez diváků prohrál 3:5. Série byla vlivem koronaviru předčasně ukončena, zároveň byla ukončena celá extraligová sezona 2019/2020. Zimní stadion se od od 12. března od 18:00 uzavřel.

„S ohledem na vyhlášení nouzového stavu jsou s okamžitou platností zrušeny všechny zápasy i tréninky žákovských, mládežnických týmů a rovněž tréninky A-týmu Mountfieldu HK. Zimní stadion v Hradci Králové se uzavírá pro veřejnost s platností od 12. března od 18:00,“ uvedl klub.

Vzhledem k vyhlášení nouzového stavu na území České republiky a souvisejícím opatřením, bylo rozhodnuto o zrušení zbývajících zápasů předkola a Generali Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy.

Vítězem základní části, která byla v řádných termínech a v souladu s rozpisem dohrána, se stal klub Bílí Tygři Liberec, sestupujícím jsou Rytíři Kladno jako poslední tým základní části.

Novým účastníkem Tipsport extraligy bude vítěz základní části Chance ligy HC Motor České Budějovice, o čemž rozhodl výkonný výbor ČSLH.

Hradec během sezony došel v hokejové Lize mistrů nečekaně až do finále, kde nestačil pouze na švédský tým Frolunda Indians, skončil tak na hezkém stříbrném místě.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU