Přidat na Seznam.cz



U Týniště havarovala cisterna. Na místě přistával vrtulník

20. března 2020 12:07. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Převrácená cisterna po nehodě / Foto: HZSHK

HRADECKO – U Týniště nad Orlicí došlo po desáté hodině dopoledne k vážné dopravní nehodě. Srazilo se zde nákladní vozidlo, které vezlo pohonné hmoty s dodávkou, ta utrpěla čelní střet. Na místo byl povolán také vrtulník letecké záchranné služby. Nehoda se stala u čerpací stanice při příjezdu od Hradce, silnice je uzavřena, policie odklání dopravu přes město.

„Z dosavadních informací vyplývá, že na rovném úseku silnice zatím z nezjištěných příčin, došlo ve směru jízdy z Týniště nad Orlicí na Hradec Králové u čerpací stanice ke střetu obou automobilů. Řidič dodávky byl letecky transportován do fakultní nemocnice, druhý řidič byl předán do péče lékařů,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

Na místě zasahovaly všechny složky IZS, v obou směrech byla komunikace uzavřena a ostatní řidiči tak jsou odkláněni přes město. Dopravní nehoda je i nadále v šetření dopravních policistů.

Silnice bude uzavřena do odpoledne, na místě probíhají vyprošťovací práce. Došlo zde také k úniku PHM, nádrž hasiči utěsnili. Cisterna se pomocí těžké techniky musí odklidit z vozovky.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU