Přidat na Seznam.cz



Obří Ruslany na letišti v Pardubicích

31. března 2020 11:54. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / OKOLO HK

PARDUBICE – Už dvakrát se na letišti v Pardubicích objevila dvojice obřích transportních letounů Antonov An-124 Ruslan se zásobami zdravotnického materiálu (OOPP), aktuálně jsou plánované ještě dva lety. V úterý 31. března by měl ve večerních hodinách přistát další stroj okolo 18. hodiny, další by ho měl následovat ve středu.

V úterý přistane An-124 v ukrajinských barvách, který letí z mezipřistání v pakistánském Karáčí. Vyletěl z čínského Šen-Čenu.

Později by měl přiletět další An-124 tentokrát v ruských barvách, který letí z Číny severní trasou přes Rusko. Jelikož by dva letouny současně jen těžko armáda zvládla vyložit, zřejmě se na letišti vystřídají po sobě.

Už před pár dny se tu jeden z Ruslanů na snímku zachycený armádou objevil. První nedělní přílet byl ve 23:30 večer, další přiletěl uprostřed noci o půl druhé ráno ve středu. Za rozbřesku odletěl na základnu do Lipska.

Z letiště už odletěla i dvě jiná letadla na pomoc boje proti koronaviru okolním zemím. Herkules C130 odletěl se zdravotnickým materiálem do Španělska, Airbus A320 zase do Slovinska.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU