Přidat na Seznam.cz



Stovkou po Hradci. Policie má radary i v nouzovém stavu

2. dubna 2020 17:13. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Řidič bílého auta jel v Hradci stovkou / Foto: PČR

HRADEC KRÁLOVÉ – I když je vyhlášen nouzový stav, mnoho řidičů se může domnívat, že policie řeší jiné problémy, než aby hlídala s radary piráty na silnicích. To se vymstilo hned řadě řidičů v Hradci, z toho dva jeli ve městě rychlostí blesku, a to až 99 km/h a 100 km/h. Jde o dvojnásobné překročení rychlosti a za takové překročení v obci hrozí vysoké pokuty.

„Dopravní policisté i přes vyhlášený nouzový stav v zemi stále kontrolují dodržování pravidel silničního provozu. Ve středu 1. dubna naměřili policisté v Hradci Králové mimo jiné u dvou řidičů dvojnásobné překročení rychlosti. Jednomu naměřili 99 km/h a druhému 100 km/h,“ uvedla policie s tím, že řidiči si v posledních dnech v době menšího provozu pletou Hradec se závodní dráhou.

Řidičům za takové překročení rychlosti v obci hrozí ve správním řízení pokuta ve výši 5 až 10 tisíc korun, zákaz řízení od 6 měsíců až na 1 rok a také 5 trestných bodů.

Za vyšší rychlosti může možná také fakt, že policie vydala před třemi týdny doporučení, aby policisté omezili kontakt s veřejností a vozidla kvůli bezpečnosti nestavěla. Jezdci tak šlápli na plyn.

„Upozorňujeme řidiče i další účastníky silničního provozu, že policisté i v době vyhlášeného nouzového stavu dohlížejí ve vyšší míře na dodržování pravidel silničního provozu, tedy i na kontrolu nejvyšší povolené rychlosti, která bývá jednou z nejčastějších příčin tragických dopravních nehod,“ dodávají policisté.

Ti se budou na porušování pravidel silničního provozu zaměřovat na celém území Královéhradeckého kraje 24 hodin denně. V tomto případě se jednalo o jednu lokalitu v Kuklenách.

V tomto ohledu jsou velmi rizikovou skupinou řidiči rozvážkových služeb, kteří pospíchají za zákazníky s teplým pokrmem, jejich jízda tak často připomíná spíše formuli 1.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí