Přidat na Seznam.cz



Naproti Futuru vzniknou nové obchody. Místo autoservisu

7. května 2020 18:42. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, RETAIL

Prodejna Auto Kelly na Brněnské, kde přibudou obchody / Foto: Google Maps

HRADEC KRÁLOVÉ – U křižovatky naproti Futuru, v objektu kde nyní funguje autoservis, dojde ke změně stavby. Půjde o přístavbu nových obchodů. V projektu vzniknou čtyři samostatné prodejny s vlastními vstupy k parkovišti a jednou maloobchodní prodejnou ve stávající části z ulice J. Masaryka, kde provozuje prodejnu Auto Kelly.

Současný objekt bude zcela stavebně upraven a severním směrem půdorysně zvětšen přístavbou o dvě prodejní jednotky. S autoservisem se tak v záměru dle projektové dokumentace již zřejmě nepočítá. Projekt uvažuje s umístěním více nájemců v samostatných obchodních jednotkách s vlastními vstupy situovanými k parkovišti a tedy k ulici Pod Zámečkem při zachování současného dopravního řešení.

Přístavba je uvažována pouze jednopodlažní. Architektonické řešení vychází ze stávajících dispozic, kdy nástupy do čtyř obchodních jednotek s velkoplošnými prosklenými stěnami jsou orientovány do ulice Pod Zámečkem. Zbývající pátá obchodní jednotka zachovává prosklené průčelí na jižní fasádě s pohledem z ulice Jana Masaryka.

Stávající parkoviště bude rozšířeno, počet stání se zvýší z původních 37 na 57 parkovacích stání, z toho 3 stání budou pro ZTP a 1 stání bude pro rodiče s dětmi. Stávající vjezd na parkoviště a přístup pro pěší zůstanou zachovány.

Jací nájemci se v nových prodejnách budou nacházet, není zatím jasné. Vlastník pozemku má v Hradci již jednu obchodní zónu u OBI včetně hobbymarketu a několika prodejen.

Stavba prodejen má být dokončena nejpozději do konce roku 2022.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí