Přidat na Seznam.cz



V Hradci Králové vznikne první autokino. Bude na letišti

14. května 2020 17:10. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, VOLNÝ ČAS

Plakát hradeckého autokina

HRADEC KRÁLOVÉ – I Hradec Králové bude mít své opravdové kino z auta. První autokino v Hradci otevře už v pátek 22. května. Místo promítání bude v areálu letiště z hlavního vjezdu, tzv. parkoviště „Buzerák“. Pod širým nebem si můžete vychutnat film Narušitel od režiséra Davida Baldy, který se natáčel částečně také na hradeckém letišti.

„Jsme 3 studenti z hradeckých gymnázií a rozhodli jsme se pro Vás zorganizovat nový druh zábavy pro zpříjemnění pátečního večera. Přičemž celý výtěžek poputuje do hradecké LDN, na pomoc v aktuální situaci. Na místě bude přítomen ředitel této LDN, který si živě převezme výtěžek,“ uvádí organizátoři akce.

Promítání uvede samotný režisér David Balda, který prozradí pár zajímavostí z natáčení. V ceně vstupenky bude plakát filmu podepsaný samotným režisérem.

Nájezd aut na místo akce je naplánován na 19:45 (začátek promítání ve 20:30), předpokládaný konec akce 22:00. Cena vstupenky je 349 Kč za auto (1 vstupenka na všechny lidi v autě dohromady). Vstupenky lze zakoupit v hradeckých infocentrech nebo formou eVstupenky.

Co je před příjezdem ještě potřeba vědět.

„Z bezpečnostních důvodů není možné opouštět vůz. Abyste si film užili, musíte mít autorádio (FM), přes které naladíte zvuk. Před příjezdem si ověřte, že umíte vaše autorádio manuálně naladit. Před promítáním pak naladíte frekvenci, kterou uvidíte na obrazovce. Pro kontrolu lístků stačí vstupenku ukázat přes okénko tak, aby obsluha mohla načíst QR kód na vstupence. Auta na místě parkují vždy dle čar na zemi a dle pokynů. Maximální počet osob ve vozidle je uveden v technickém průkaze vozidla, mějte však na paměti, že ze zadních sedadel je horší výhled na obrazovku. Na místě lístky neprodáváme, nicméně si je můžete koupit online přes mobilní telefon,“ dodávají organizátoři.

Autokino má i své nové webové stránky www.autokinohk.cz, zatím je v nabídce uveden pouze první film k promítání.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU