Přidat na Seznam.cz



Do Hradce se vrací sdílená kola s Nextbike. 15 min. zdarma

16. května 2020 18:22. /Autor ~ REDAKCE / # 3 MIN. / AKTUALITY, VOLNÝ ČAS

Nextbike přijíždí do Hradce a Pardubic / Foto: Nextbike

HRADEC KRÁLOVÉ – Projekt sdílených kol už v Hradci jednou fungoval, pod značkou růžových kol Rekola. Po několika letech a měsících příprav se sdílená kola do Hradce vracejí, tentokrát pod značkou Nextbike a v modré barvě. Partnerem projektu je Statutární město Hradec Králové. Již od pondělí 18. května bude po Hradci umístěno 100 sdílených kol ve 40 stanicích po celém městě.

„Víte, co mají Hradec a Pardubice společného? Od pondělí minimálně jedno – naše sdílená kola Nextbike! A aby to bylo fér, obě města začínají na 100 kolech. Šlápni do toho s náma,“ uvedla společnost Nextbike.

Je tedy férové, že se začíná v obou městech ve stejném datu a se stejným počtem kol.

„100 sdílených kol ve 40 stanicích již od 18. května v Hradci. Buďte okamžitě flexibilní a přesouvejte se po městě nezávisle na jízdních řádech nebo omezených možnostech parkování. Sazby sdílených kol v Hradci Králové jsou zdarma na 15 minut, 20 Kč za každých dalších 30 minut. Maximum je 150 Kč na denní výpůjčku,“ uvádí Nextbike.

Pokud byste jezdili častěji, je lepší zvolit měsíční tarif za 149 Kč/měsíc, nebo rovnou roční tarif za 899 Kč/rok.

A jak to celé vlastně funguje?

1. KROK
Zaregistrujte se zdarma. Stáhněte si appku nextbike do svého mobilu a využívejte sdílených kol po celém světě. Účet aktivujete verifikací platební karty. Aplikace je ke stažení na App Store a Google Play.

2. KROK
Půjčte si kolo. Spusťte appku nextbike, zvolte „Půjčit kolo“ a naskenujte QR kód na kole. Kolo se automaticky otevře a vy můžete vyrazit.

3. KROK
Vraťte kolo do oficiální stanice nextbike a stáhněte páčku nad zadním kolem směrem dolů. Výpůjčka se automaticky ukončí.

Registrace do systému nextbike je bezplatná, pro aktivaci je však nutno verifikovat vaší platební kartu částkou 50 Kč, která se automaticky převede na Váš jízdní kredit nextbike.

Kolo nextbike si můžete půjčit na jakékoli oficiální stanici nextbike. Na jeden účet si můžete půjčit až 4 kola (speciální tarify podléhají pouze prvnímu kolu).

„Kolo musí být vráceno na oficiální stanici nextbike nebo je-li stanice plná, ne více než 5 metrů od stanice. V opačném případě vám bude účtován manipulační poplatek 250 Kč. Oficiální stanice jsou k nahlédnutí v nextbike aplikaci, na webu a případně mohou být označeny samolepkou nextbike. Pokud si nejste jistí, jestli vracíte kolo do oficiální stanice nextbike, obraťte se prosím na naši zákaznickou linku,“ uvádí se.

A ještě bonus. Pokud zpozorujete kolo mimo oficiální stanici a vrátíte ho do oficiální stanice, automaticky dostanete 20 Kč jízdního kreditu na nextbike účet jako odměnu (Praha, Brno, Olomouc – 10 Kč).

A na jakých místech po Hradci Králové najdete již stojany (stanice) Nextbike?

Svinary (u hostince U Pírků), Malšova Lhota (u zast. Malšova Lhota náves), Malšovická (u pošty v Mrštíkově ul.), před OC Futurum, Nový Hradec Králové (u zast. NHK), před sportovní halou Třebeš, Benešova třída (u pošty), třída Edvarda Beneše, fakultní nemocnice (před vstupem do budovy 10, pavilon interních oborů), Poliklinika Foerstrova na Pražském Předměstí, před Pdf UHK v kampusu, před knihovnou SVKHK, u zimního stadionu, u Koupaliště Flošna, Gymnázium J.K. Tyla, Univerzita HK na náměstí Svobody, Ulrichovo nám. – Krajské řed. policie, Ulrichovo nám. – Steinského palác, Masarykovo náměstí, K.H. Máchy – Masarykovo nám. (u drogerie Rossmann), Třída Karla IV. (u Centrálu), Náměstí 28. října, OC Aupark – Zamenhofova, OC Aupark – Puškinova, Riegrovo náměstí, Sladkovského – hl. nádraží, Terminál HD, Wonkova – Městská knihovna, Divišova (před KB), Aquacentrum, Městské lázně, Grand, Adalbertinum, Gayerova kasárna, Lékařská fakulta v Šimkovy ul., Magistrát města, Krajský soud, Malé náměstí (u Besedy), Malé náměstí (u Černého koně), Klicperovo divadlo, OSSZ na Slezském Předměstí v Jižní ul., Slezské Předměstí – nádraží, Pouchov (u Zadrobílkův hostinec Na Staré), Plácky (u zast. U Valtrů).

Úplně přesné umístění stojanů najdete na mapě na stránkách provozovatele nebo v oficiální aplikaci.

Společnost Nextbike provozuje sdílená kola už ve 13 městech v Česku. Více na Nextbike Hradec


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí