Přidat na Seznam.cz



Začala toužebná stavba. Odlehčovací služba uleví rodinám

27. května 2020 19:53. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, PROJEKTY

Plán stavby v Honkově ulici

HRADEC KRÁLOVÉ – Stavební technika vysoutěžené firmy Strabag zahájila práce na odlehčovací službě Honkova. Stavební práce na jedné z největších investičních akcí města Hradce Králové potrvají do roku 2021. Kapacitně dosáhne budova odlehčovací služby, kterou město nechává postavit za 115,7 milionu korun včetně DPH, 35 lůžek.

„Budova bude postavena do tvaru písmene V, u ní se bude nacházet parkoviště a revitalizována bude i okolní zeleň. Nejprve se začalo s demoličními pracemi na stávajícím stavebním objektu, poté bude zahájena stavba odlehčovací služby,“ říká náměstek pro oblast investic Jiří Bláha.

Odlehčovací služba je službou na přechodnou dobu poskytovanou osobám se sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení.

„Tímto projektem chceme podpořit rodiny, které se starají o své blízké. Cílem této stavby je vytvořit moderní zázemí pro seniory a osoby se zdravotním postižením a umožnit pečujícím nezbytný odpočinek a regeneraci sil. Jedná se v podstatě o zařízení, které představuje nonstop pobytovou službu na přechodné, maximálně ale tříměsíční období. Prostory budou plně bezbariérové a uzpůsobené nejen vozíčkářům, ale i pro umístění trvale ležících klientů,“ řekl náměstek primátora pro oblast sociálních věcí Martin Hanousek.

Objekt, který dlouhé roky sloužil narkomanům, bezdomovcům a jiným náhodným obyvatelům, tak konečně najde využití, za které se nebude muset Hradec stydět. Po zbourání ho nahradí dvou až třípodlažní stavba, která bude nejen pro rodiny velkým přínosem.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU