Přidat na Seznam.cz



Čtvrtý tendr vyšel. Lávku přes Labe postaví do roku 2023

3. července 2020 23:09. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, LÁVKY A MOSTY

Lávka u budovy ČSOB

HRADEC KRÁLOVÉ – Stavba lávky přes Labe u Aldisu je v tuto chvíli nejblíže realizaci od roku 2013, jelikož zastupitelé schválili výběr zhotovitele s nabídkovou cenou 133,7 milionů korun bez DPH. Vítězem je sdružení firem SMP CZ (Chládek & Tintěra a Metrostav). Nyní bude město řešit všechny náležitosti spojené s podpisem smlouvy.

Vybraný zhotovitel bude moci se stavebními pracemi začít až na podzim příštího roku, protože do té doby budou v místě stavby pokračovat práce na dokončení budovy ČSOB. Město chce na více jak polovinu částky využít dotaci z integrovaného regionální operačního programu. Hovoří se o dotaci až 90 milionů korun, Hradec by tak doplatil jen necelých 45 milionů.


„Vzhledem k tomu, že se jednalo o čtvrtý tendr a bylo třeba dodržet veškeré stanovené podmínky, které se společností ČSOB máme, museli jsme se definitivně rozhodnout, zda lávku skutečně chceme zrealizovat a nebo zda začít zase od začátku s novým projektem a nejistým výsledkem. Ačkoliv byl cenový předpoklad nižší, tak pořád se nám vyplatilo udělat výběrové řízení ještě jednou, jelikož nyní jsme vysoutěžili zhotovitele zhruba o 8 milionů levněji než posledně, což vzhledem k rostoucím cenám materiálu a pracovní síly považujeme za úspěch,“ říká investiční náměstek primátora Jiří Bláha.


Stavba by pak měla být hotová nejdéle do ledna 2023.


„V následujících dnech budeme podávat žádost o dotaci z integrovaného regionálního operačního programu. Po vyhodnocení žádosti budeme mít finální částku, ovšem již teď máme signály, že by mohla být v takové výši, abychom zvládli pokrýt více než polovinu nákladů,“ říká náměstkyně primátora pro dotace Monika Štayrová.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU