Přidat na Seznam.cz



Hradec podpisem smlouvy na stadion udělal další krok

28. července 2020 23:21. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Primátor Hradce podepsal s Arcadis / Foto: MMHK

HRADEC KRÁLOVÉ – Je to jen malý krok pro Hradec, ale velký skok pro stadion. Město udělalo další krůček vpřed k vysněnému fotbalovému stadionu, který se v různých podobách připravuje intenzivně zhruba od roku 2008. Primátor Alexandr Hrabálek podepsal smlouvu se společností Arcadis Czech Republic, která bude vykonávat funkci správce stavby multifunkčního fotbalového stadionu.

„Přestože my osobně nejsme fotbalisti, tak věříme, že uděláme to, co v našich projektech děláme a to je dovedení projektu do úspěšného dokončení, abychom získali ocenění od města a veřejnosti, pro kterou bude projekt především,“ řekl po podpisu Pavel Čermák, CEO Arcadis Czech Republic.


Mezi povinnosti této společnosti, která působí globálně po celém světě, bude patřit činnost technického dozoru stavebníka, koordinátora bezpečnosti ochrany a zdraví při práci a bude mít rozsáhlé úkoly při přípravě dokumentace pro vyhlášení soutěže. Odměna za služby správce stadionu je ve výši 31,8 milionu korun bez DPH a je součástí schváleného rozpočtu na stavbu fotbalového stadionu.
podpis


„Předmětem smlouvy je plnění správce stavby multifunkčního fotbalového stadionu. Jsme přesvědčeni, že na základě této spolupráce se městu podaří úspěšně vybrat stavební firmu a nakonec novou fotbalovou arénu v Hradci Králové uvést v život. Jedná se o renomovanou nadnárodní společnost, která má zkušenosti s realizacemi staveb stadionů v různých zemích Evropy,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.


„Úkolem správce stavby bude mimo jiné i doplnění multifunkce arény. Odměna za tyto a další služby je součástí schváleného rozpočtu na stavbu fotbalového stadionu v celkové maximální výši 605 milionů korun bez DPH,“ říká investiční náměstek primátora Jiří Bláha.


V nejbližších dnech město zahájí se správcem stavby první konzultace a jednání, v rámci nichž budou dopracovány zadávací podmínky pro soutěž na zhotovitele stavby.


Dalším krokem města bude tedy vypsání samotného výběrového řízení na zhotovitele stavby multifunkčního fotbalového stadionu.


„Stále počítáme s metodou design and build a s jednacím řízením s uveřejněním, ve kterém budou dodavatelé nejprve podávat žádosti o účast, kterými prokáží splnění kvalifikace. Následně pak tito kvalifikovaní dodavatelé budou podávat předběžné nabídky, o kterých se může v rámci jednacího řízení s uveřejněním jednat. V závěru zadávacího řízení budou podávány konečné nabídky, na základě kterých bude vybrán dodavatel k uzavření smlouvy. Předpokládáme že by k vypsání mohlo dojít přibližně po letních prázdninách,“ dodává náměstek Bláha.


„Máme neoficiální příslib Národní sportovní agentury, že tato dotace bude činit až 150 milionů korun. To by pro rozpočet stavby byla samozřejmě vítaná podpora ze strany státu,“ říká náměstkyně primátora pro oblast ekonomiky, dotací a kultury Monika Štayrová.


Výběrové řízení na zhotovitele stavby chce město vypsat po letních prázdninách, o předběžné konzultace se v předchozích měsících zajímalo hned několik předních stavebních firem, které patří mezi největší na trhu.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí