Přidat na Seznam.cz



Dálnice týden do otevření

4. prosince 2021 12:52. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / OKOLO HK

HRADECKO – Zbývá přibližně týden do otevření dálnic okolo Hradce – D11 do Jaroměře a D35 k Holicím. Na stavbách probíhají poslední přípravy před otevřením. Dodělávají se svodidla, protihlukové stěny, dopravní značení vodorovné i svislé a další dodělávky okolo dálničního tělesa.


Na přivaděči k D35 přes Sezemice instalovalo ŘSD na křižovatce uprostřed Sezemic nově semafory, protože předpokládá v rámci zprovoznění možnost zvýšeného provozu. Zdejší křižovatce semafory prospějí, i bez nich se totiž před křižovatkou často tvořily kolony, jelikož hlavní směr nevede ze silnice první třídy, nýbrž ze silnice druhé kategorie.


Na kolik bude otevření D35 pro dopravu v Hradci efektivní se teprve ukáže. Jako obchvat by měla sloužit nejen pro Hradec, ale i pro Pardubice, pro některé řidiče by mohlo být výhodnější než se prokousávat přes dopravu v Pardubicích, vyjet právě na Sezemice a najet na D35.


U dálnice D11 u Jaroměře ze směru od Trutnova silničáři finišují se stavbou kruhového objezdu, který zakončí dálnici po sjezdu z D11 a podjezdem železniční trati na Starou Paku.


Dálnice D35 se otevře ve středu 15. prosince 2021, dálnice D11 o dva dny později, v pátek 17. prosince 2021. Na východě Čech tak přibude 35 kilometrů dálniční sítě.


Další příprava výstavby dálnic se připravuje, kdy se ale začne s dalšími úseky je velkou otázkou, nejdříve se zatím otevře rozestavěný úsek D35 k Vysokému Mýtu, na konci roku 2022.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí