Přidat na Seznam.cz



Začne první etapa rekonstrukce Střeziny

4. prosince 2021 12:34. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / EXPRESNĚ

HRADEC KRÁLOVÉ – Základní umělecká škola Střezina se již konečně dočká rozsáhlé rekonstrukce, zprvu půjde o první etapu. V rámci ní dojde k opravě tanečního a výtvarného pavilonu, stávající krytá spojovací chodba se zbourá a postaví nová. Stavební práce by mohly být zahájeny koncem letošního nebo začátkem příštího roku.


„Po všech peripetiích s původní projektovou dokumentací a dalších komplikacích jsme konečně dosáhli podstatného milníku. Žáci i učitelé teď několik měsíců vyčkávali, co se bude se ZUŠ Střezina dít, nyní jim konečně můžeme oznámit, že pokud vše bude pokračovat podle plánu, začnou stavební práce, začne se dít něco, co sami uvidí. Rád bych celé škole poděkoval za trpělivost a spolupráci,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.


„U výtvarného a tanečního pavilonu dojde k rekonstrukci střechy, která bude zároveň zateplena, stejně tak dojde k novému zateplení fasád. Uvnitř budou nově provedeny veškeré vnitřní instalace jako jsou rozvody vody, kanalizace, elektro a podobně. V rámci této etapy bude ještě postavena nová krytá spojovací chodba, která nahradí tu stávající,“ říká náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha.


Dvoupodlažní taneční pavilon, ve kterém jsou taneční sály, šatny a sociální zázemí, bude uvnitř kompletně zrekonstruován. Nové budou podlahy, omítky, dveře, okna či zrcadla. Kompletně zrekonstruovány budou také interiéry ve třípatrovém výtvarném pavilonu, který zahrnuje fotoateliér, keramickou dílnu včetně pecí, malířské ateliéry nebo výstavní prostory.


Druhá etapa zatím pokračuje podle dosavadních plánů. Před rokem město vysoutěžilo projektanta, který nyní připravuje projektovou dokumentaci pro další objekty – budovu s kancelářemi vedení školy, hudební (divadelní) pavilon nebo pavilony klasické a populární hudby včetně inženýrských objektů. Město má již také na stavebním úřadě podanou žádost o vydání společného povolení v rámci změny stavby před dokončením. Druhá etapa by měla plynuje navázat na dokončenou první etapu.


Město už v minulosti zahájilo stavební práce v areálu ZUŠ Střezina vybudováním nového parkoviště. Více než rok již slouží především rodičům dětí, které základní uměleckou školu navštěvují.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí