Přidat na Seznam.cz



Kolaps MHD v centru způsobila nehoda autobusu a dodávky

8. prosince 2021 12:54. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, MHD, NEHODY

Nehoda autobusu linky 11 a bílé dodávky u Centrálu / Foto: PČR

HRADEC KRÁLOVÉ – Velký kolaps dopravy, především MHD, způsobila pondělní nehoda autobusu MHD linky 11 a bílé dodávky. K nehodě došlo o půl třetí odpoledne v nastávající odpolední špičce. Směr od nádraží do centra byl 3 hodiny neprůjezdný. Na Dukelské třídě se vytvořila zácpa vozidel MHD, řada linek musela být odkloněna po Gočárově třídě.


„Na křižovatce ulic Střelecká, Resslova, Dukelská třída a Třída Karla IV. došlo ke střetu autobusu MHD a nákladního vozidla značky Fiat. K nehodě došlo pravděpodobně tak, že řidič autobusu jedoucí od vlakového nádraží do centra města, vjel do křižovatky na zelený signál, ale z důvodu dopravní situace nemohl v jízdě pokračovat. Řidič fiatu jedoucí po okruhu ve směru Střelecká – Resslova vjel vzápětí na svůj zelený signál do křižovatky, kde se s autobusem střetl,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.


Obě vozidla zůstala stát těsně za křižovatkou na třídě Karla IV., kterou zablokovala na dlouhé 3 hodiny.


Při nehodě se nikdo nezranil. Oba řidiči měli dechovou zkoušku negativní.


Škoda na fiatu, u kterého policisté z důvodu závad zadrželi osvědčení o registraci, byla odhadnuta na 400 tisíc a na autobusu 350 tisíc korun. Přesná příčina dopravní nehody a míra zavinění je předmětem dalšího šetření policistů.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU