Přidat na Seznam.cz



Souběh uzavírek nahnal auta ke Stoleté. Od víkendu skončí

22. července 2019 12:55. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Křižovatka u Stoleté

HRADEC KRÁLOVÉ – Hlavní uzavírka u Stoleté pomalu končí. I přesto byl červen a červenec na této cestě doslova ucpaný. Už tak komplikovaná cesta od Terna směrem k Tesle se ucpávala ještě více. Může za to souběh uzavírek, kdy se zavřela cesta přes Malšovu Lhotu, kterou řidiči využívali jako objížďku. Ti se tak v prvních prázdninových dnech nejprve otáčeli u Stříbrného rybníku.

Od Parlamentu se zkraje července tvořila kolona vozidel dlouhá přibližně 3,5 kilometru a jen pozvolna popojížděla. Řidiči stáli v kolonách zhruba 30 až 45 minut. Někteří zvolili objízdnou trasu přes Slatinu, další přes Zemědělskou ulici na Kladskou.

Dobrou zprávou pro řidiče je, že třetí etapa rekonstrukce této silnice končí 26. července a od soboty 27. července by se vše mělo vrátit do původních kolejí včetně MHD. Ta s linkami obsluhující zastávku TESLA bude jezdit od soboty v původním uspořádání v době před uzavírkou.

Zároveň od soboty do poloviny srpna budou probíhat na této komunikaci už jen dokončovací práce.

Obě ulice Víta Nejedlého a Bratří Štefanů mají vyhotovený nový asfaltový povrch a také dopravní značení na vozovce. Komplikovaná uzavírka, která přinesla řadu potíží v dopravě Hradce je již ve finiši. V Malšově Lhotě si ale řidiči počkají až do podzimu, úplná uzavírka má trvat do konce září. Stavbaři se sem mají vrátit zase na jaře 2020, kdy začne druhá etapa úplné uzavírky.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí